7/9/14

ΦΟΡΟΧΑΡΜΑΝΗΔΕΣ

Από 14/1/2010
Σκεπτόμενοι τα 5,5 € που ήταν να πάει το πακέτο τσιγάρα, αν πάει τόσο, τότε καλό δώρο για ένα καπνιστή θα ήταν μια κούτα τσιγάρα. Το δώρο στην εφορία να δείτε.

Τόσο ακριβά τσιγάρα δε θ’ αγοράζει κανείς απ’ το περίπτερο, αλλά απ’ το λαθρέμπορα της γειτονιάς. Οι λαθρέμποροι όποτε θέλουν φέρνουν και βάζουν στην αγορά περισσότερα τσιγάρα. Ως έμποροι ή βάζουν έναν έμπορο με το αζημίωτο να διεκπεραιώσει μια εξαγωγή τσιγάρων, χωρίς φοροετικέτα φυσικά, υποτίθεται ότι θα φορολογηθούν στη χώρα που θα πάνε. Πριν πάνε όμως τα μεταφορτώνουμε σε τσιγαράδικο τα ξαναφέρνουμε στην Ελλάδα από την πίσω πόρτα του λιμανιού και του τελωνείου και τα πουλάμε φτηνά.

Και η πλάκα είναι ότι άμα ένα λαθρέμπορας πάει στην εφορία και πει, «Καλημέρα κύριε έφορα, λαθρέμπορας τσιγάρων είμαι, μόνο εμείς πουλάμε. Χάνεις που χάνεις, θες να μου δώσεις μια φτηνή φοροετικέτα, να δώσω κι εγώ στο κράτος κάτι».

Να είστε σίγουροι, παιδιά, ότι θα το σκεφτεί σοβαρά η επίσημη εφορία να το κάνει αυτό. Κάτι άλλο δε μπορούν να κάνουν. Ο Έλληνας δεν έχει και πολλές απαιτήσεις.
(Αν εξαιρέσεις τρίτη δουλειά, τρίτο εξοχικό, τρίτο αυτοκίνητο και φυσικά τη δεύτερη γκόμενα)