4/1/13

Παρα-λογικά

Ένας κανονικός ανάπηρος απορεί: Μου λείπει ένα πόδι. Εντάξει, την πρώτη φορά με φωνάξανε για να μ’ ελέγξουν, έχουν ακούσει πολλά τ’ αυτιά τους, καταλαβαίνω. Μετά από τρεις μήνες τι με θέλουν πάλι; Να δουν μήπως φύτρωσε καινούργιο πόδι; Να τους περιμένω και στο σπίτι μου να ψάξουν μην τυχόν έχω πουθενά κρυμμένο το πόδι μου που λέω πως μου λείπει για να παίρνω επίδομα;

Στης Σαλαγκούδη τα εννιάμερα ο Μαμαλάκης δεν άντεξε άλλο κι έφυγε τρέχοντας με 136 Km/h. Στην Ελλάδα όλα ανάποδα συμβαίνουν.

Δυστυχώς το 2013 δεν έχουμε επιδείνωση του καιρού, αλλά του ρευστού.

Στα τζάκια καίμε το ξύλο της αρκούδας.

Τώρα με την αιθαλομίχλη από τις ξυλόσομπες και τα τζάκια ο Βρούτσης καλεί τους ηλικιωμένους να βγουν έξω και να πάρουν βαθιές, ανάσες.

Πάντως σύμφωνα με την Ένωση Βενζινοπωλών από την αύξηση της τιμής πετρελαίου θέρμανσης το κράτος αντί να κερδίσει θα χάσει 300 εκατομμύρια ευρώ. Ποιος θα τους πει ότι η φτήνια τρώει τον παρά;

Δηλαδή, ρε σεις ηλίθιοι, αν καίγαμε τα ακριβότερα και πιο καθαρά ξύλα θα ήταν τώρα καθαρή η ατμόσφαιρα;
(Digital Artwork by soulxpose & lefkasboy) 
Έκτακτος φόρος καπνού και στα καυσόξυλα
Εφόσον παράγουν καπνό ο οποίος όχι μόνο εισπνέεται αλλά βλάπτει και την υγεία, τα ξύλα για το τζάκι εντάσσονται πλέον στην κατηγορία των ειδών καπνιστού και οι «τζακοθεριακλήδες», επιβαρύνονται με τους προβλεπόμενους φόρους!
Αν ένα κούτσουρο δεν φέρει την ειδική ταινία γνησιότητας και την προειδοποίηση του υπουργείου υγείας, όπως στην εικόνα, θα θεωρούνται λαθραία και ο χρήστης τους θα τιμωρείται 

Ριζικά μέτρα θα λάβει το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να αντιμετωπίσει την βλαβερή καβάντζα έμμεσης φοροδιαφυγής, που εμφανίστηκε φέτος με τα καυσόξυλα.

Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, η στέρηση εσόδων που έχει προκαλέσει η χρήση των τζακιών δεν εντοπίζεται μόνο στην κάθετη μείωση του υπερφορτωμένου με φόρους πετρελαίου, αλλά και στην κάθετη πτώση της κατανάλωσης τσιγάρων, δεδομένου ότι οι καπνιστές, εισπνέουν πλέον τον καπνό που χρειάζονται από τις αναθυμιάσεις και δεν αγοράζουν τσιγάρα.

Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι καταγγελίες για παράνομες συγκεντρώσεις καπνιστών, που επιδίδονται στα γνωστά «Ντουμάνι Πάρτι»: Μαζεύονται πολλοί σε σαλόνια, ανάβουν το τζάκι και κλείνουν την καμινάδα προκαλώντας τεχνητό νέφος κάπνας μέσα στο σπίτι, με αποτέλεσμα να εξοικονομούν πολλά πακέτα τσιγάρων.

Για το λόγο αυτόν και έπειτα από αντι-τζακική προπαγάνδα πολλών ημερών, όπου επισημάνθηκαν και κατακεραυνώθηκαν επαρκώς τα τζάκια και τα καυσόξυλα, το υπουργείο έκρινε ότι η κοινή γνώμη προετοιμάστηκε για την επιβολή του «ξυλοκαπνοφόρου». Δηλαδή του φόρου που θα εξισώνει την ξυλεία ψησίματος με την ξυλεία θέρμανσης. Πράγμα που εκτός από αύξηση εσόδων θα βοηθήσει και στην πάταξη του λαθρεμπορίου κάρβουνου.

Τα νόμιμα φορολογξμένα κούτσουρα, θα φέρουν στο εξης ειδική ταινία γνησιότητας και προειδοποίηση όπως όλα τα προϊόντα καπνού, ενώ οι οξιές και οι ελιές που διαρκούν περισσότερο, θα επιβαρύνονται κει με φόρο πολυτελείας.

Στην ίδια κατηγορία των εναλλακτικών ειδών καπνιστού, αναμένεται σταδιακά να ενταχθούν επίσης τα καπνογόνα γηπέδου (ο φόρος των οποίων θα εξισωθεί με τις φωτοβολίδες εντοπισμού), οι ολυμπιακές δάδες, οι εξατμίσεις παλιών οχημάτων, οι τσίχλες νικοτίνης και τα αρωματικά sticks.

Αντίθετα, προς το παρόν από τον ειδικό φόρο θα εξαιρεθούν η ινδική κάναβη (που δημιουργεί ανάγκη για κατανάλωση τσιπς, σοκολάτας και άλλων ειδών που ευνοούν την ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας) τα καντήλια, τα κεριά στα μανουάλια και τα λιβάνια στα θυμιατήρια, αφού η εισπνοή τους κάνει το κοινό πιο εύπιστο και πρόθυμο.

Τέλος, εξετάζεται η πρόταση να φορολογηθεί επιπλέον το κονιάκ, που προκαλεί και αυτό αίσθημα ζέστης και αποτρέπει τους φορολογούμενους από τη χρήση πετρελαίου.

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό αποτελεί προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε το υπεύθυνα)