3/10/12

Τόσα χρόνια μόκο για τον Σμπώκο

Όταν μια ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε δύσκολη θέση πάντα κάποιους συλλαμβάνει και δείχνει στον κόσμο (που διαμαρτύρεται για άλλα) τις χειροπέδες μέσω των τηλεοπτικών καναλιών. 

Τώρα ξαφνικά θυμήθηκαν ότι ο Σμπώκος είναι ύποπτος φυγής. Ίσως επειδή δεν τους έκανε τη χάρη και δεν έφυγε ακόμη να ησυχάσουν. Τότε δεν θα ήταν ύποπτος φυγής θα ήταν φυγάς. Κατάφεραν να τον συλλάβουν όχι για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου τον οποίο είχε πολιτικό προϊστάμενο ως γραμματέας εξοπλισμών. Δεν κατάφεραν να τον πιάσουν επειδή ο απίθανος Άκης απαιτούσε από αυτόν  με χειρόγραφες σημειώσεις του λεφτά, «τρακοσάρες» (χιλιάδες) λες και ήταν κολλητοί και του ζητούσε δανεικά. Κατάφεραν και τον έπιασαν για παράνομη οπλοκατοχή. Με τέτοια ούτε τα γέλια δε μπορεί να βάλει κανείς.

Θυμίζουμε όταν ο Σμπώκος ήταν γενικός γραμματέας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος (1993-1996) βγήκε στη δημοσιότητα ότι είχε εξοχικό στην Κρήτη αυθαίρετο μέσα σε δάσος. Η δικαιολογία του, συνήθης, «Το σπίτι ανήκει στον πεθερό μου». Όπως η διαβόητη τυχαία εκπυρσοκρότηση των αστυνομικών που πετυχαίνει τον συλληφθέντα στο δόξα πατρί ή στον αυχένα. Τι να έλεγε ο Σμπώκος! Ότι το έβαλε στο όνομα του πεθερού του για να μην τον ενοχλούν; Αλλά και να ήταν του πεθερού του γιατί το πήρε; Η θέση του δεν του επέτρεπε να το έχει για εξοχικό. Η καθεστωτική λογική όμως βοηθάει να ξεφεύγεις από τέτοια ηθικά διλήμματα. Βοηθάει κι εμάς όμως να στείλουμε τέτοια άτομα στο Διάολο. Αλλά για μας είναι εύκολοι μόνο οι αφελείς που δεν την κοπανάνε. Ο Μαντέλης που έδειξε πιο ξύπνιος και την είχε κάνει για Αζερμπααϊτζάν να δουλεύει ως σύμβουλος επιχειρήσεων εκεί, πάλι προφανώς με σθένος από την καθεστωτική σιγουριά του γύρισε πίσω και αποδείχτηκε ότι είχε δίκιο. Ελεύθερος κυκλοφορεί ακόμα ανάμεσά μας, όπως και ο Τσουκάτος. Σταματάμε εδώ, γιατί νευριάζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: