12/10/12

Ο ΦΠΑ των αμνών

Ακόμα κι αν η πάταξη λαθρεμπορίας γινόταν με την εξίσωση φόρου κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης πάλι σκατά τα κάνανε. Η τιμή του πετρελαίου κίνησης θα είναι πάλι υψηλότερη, λόγω ποιότητας, άρα σύμφωνα με τη δοξασία τους πάλι θα έχουμε λαθρεμπόριο. Στις σοβαρές χώρες το πρόβλημα με τις εξαγωγές καυσίμων σε άδεια ή γεμάτα νερό βυτία το έλυσαν με πολύ απλό τρόπο:  ο εξαγωγέας πρέπει να έχει πληρωθεί μέσω τραπέζης για να μπορεί να κάνει την εξαγωγή. Τα υπόλοιπα είναι πίτσες μπλε. Μην ανοίξει ο στόμας κανενός για βουλευτές κυβερνητικών κομμάτων που διαθέτουν μετοχές εταιρειών εμπορίας καυσίμων.
ΛΙΠΤΟΝ ΤΑΔΕ
Λίπτον: (στέλεχος του ΔΝΤ) Η Ελλάδα πρέπει να κάνει περισσότερα
ΟΛΑ ΜΕΣΑ
Οι αγοραστές ομολόγων δεν ησυχάζουν ποτέ, επειδή οι αγορές δεν μπορούν να είναι αυτορυθμιζόμενα συστήματα. Όσο τους κάνεις χάρες τόσο θα ζητάνε. Σταματημό δεν έχει η δίψα για κέρδος.
ΤΑ ΜΕΤΡΑ…
…μοιάζουν με τα πατατάκια: είναι να μη φας το πρώτο.
ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ;
Στα δύο πρώτα χρόνια του (θα τα εκατοστίσει) μας προσέφερε μισό εκατομμύριο ανέργους.
ΜΑΛΑΚΑ ΜΕΤΡΑ
Όχι μαλάκα, μαλακά, ρε μαλάκα. Μας το φορμάρουν γλυκά: 9 δισ. λένε, αλλά μόνο για το 2013. Βέβαια τα μέτρα δεν είναι μόνο για μια χρονιά, αλλά όσο να ‘ναι άλλο να του λες 13 δισ. και άλλο 9. Λες και έχουμε καμιά σχέση με τόσο μεγάλα ποσά και καταλαβαίνουμε.
ΤΟ ΚΑΝΤΗΛΙ ΜΟΥ ΜΕΣΑ
Σε δυσχερή οικονομική κατάσταση βρίσκεται η εκκλησία. Επίσκοποι άρχισαν να κατεβάζουν καντήλια για εκποίηση.
ΤΡΟΪΚΑ
-Ή θα πάρετε τα μέτρα σας ή τα τρία σας.
-Αυτά τα πήραμε μετά τις εκλογές. ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΡΗ.ΜΑΔ.
ΕΕΕεεεεε!
Και η πατριωτική σύμφωνα με διαφημιστικό της σποτ 3€ (Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως) μεταφέρει την έδρα της στο εξωτερικό. Καλείται χαϊδευτικά και Coca Cola 3€. Σημασία στη λεπτομέρεια. Οι μαλάκες που κυβερνούν εδώ και αιώνες δεν φορολογούσαν τις μεγάλες επιχειρήσεις για να μην φύγουν. Ας τις φορολογούσαν και ας έφευγαν, αφού έτσι κι αλλιώς αυτό θα γινόταν.
ΟΧΙ
Είπε ο Παναγιωτόπουλος στον ομόλογό του υπουργό Άμυνας της Τουρκίας κύριο Ντεζαβούτογλου. Εθνικό ΟΧΙ, Τούρκε. Δεν τον πήγαν για φαγητό στο Τουρκολίμανο, όχι επειδή θα τους ερχόταν εκεί το ψάρι αηδόνι, αλλά για να μην καταλάβει ότι το μετονομάσαμε σε «Μικρολίμανο» και τσατιστεί.
ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…
…και το ούζο δηλώνει ο 56χρονος Αμερικανός γυμνός διαδηλωτής. Δηλαδή, παλικάρια μου, το ούζο ή την Ελλάδα έτρεχε να κουτουπώσει;
ΚΑΙ Η ΜΕΝΕΓΑΚΗ ΕΡΩΤά
«Επιμήκυνση του χρέους, της λιτότητας ή του αυτουνού το τέτοιο;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: