6/12/23

Υφαλοτρυπίδα

Η συνάντηση Μητσοτάκη με τον Ερντο(γ)άν μάθαμε δεν γίνεται για την Κύπρο, για τη μείωση των εξοπλισμών, ούτε για την υφαλοκρηπίδα και την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη του Αιγαίου, αλλά για να έρχονται περισσότεροι Τούρκοι τουρίστες στην Ελλάδα. Η κωμωδία σηκώνει τα πόδια ψηλά.

Από την άλλη με το φορολογικό νομοσχέδιο ο Μητσοτάκης εκδικείται τους μεσαίους καταστηματάρχες και τους ελεύθερους επαγγελματίες επειδή τον ψήφισαν.

Για να μην πω ότι οι ψηφοφόροι είναι μαλάκες σκέφτομαι κάτι που δεν πρόλαβε να πει ο Νικόλας ο Μακιαβέλης από τη Λέσβο: Για να κρατήσεις την εξουσία δεν είναι ανάγκη να είσαι καλός, αρκεί να μην είναι καλή η αντιπολίτευση.

Στα φορολογικά είμαστε με την κυβέρνηση. Πράγματι, δε μπορεί ο μαγαζάτορας να δηλώνει μικρότερο εισόδημα από τον υπάλληλό του. Άρα να μην πληρώνει το ταμείο του, ούτε το ενοίκιο, ούτε το ρεύμα, τίποτα. Συμφωνούμε πάντως και θυμίζουμε ότι οι εφοπλιστές της Ελλάδας πληρώνουν λιγότερα στην εφορία απ΄ όσα οι ναυτεργάτες και αξιωματικοί τους.

Για τα αρχαία πατέρα η οικογένεια Μητσοτάκη μαχόμενη τραγουδά: “Δώστε πίσω τα κλεμμένα / πώς τα πήραν από μένα”.

Την υγειά μας να ’χουνε οι κλινικάρχες. Οι ανασφάλιστοι πλέον θα έχουν πρόσβαση μόνο στις εφημερίες των νοσοκομείων που δεν έχουν υγειονομικό προσωπικό. Θα πέσει γέλιο. Τα νοσοκομεία περιθάλπ(τ)ουν.

R-ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
Δεξιά της ΝΔ δεν υπάρχει πολιτικό κενό, μόνο κενό μνήμης και ευφυΐας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: