22/10/23

Μισές αλήθειες που μένουν

Γεύση για το πώς κερδίζει η προπαγάνδα

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: “Δώσαμε ενισχύσεις 667 εκατομμύρια ευρώ σε 100.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις”. Καλό;

Τι θα μπορούσε να απαντήσει η αντιπολίτευση: “Πρώτον δεν τα δώσατε εσείς, αλλά τα πήραν οι μικρομεσαίοι από το Ταμείο ανάκαμψης και τα ΕΣΠΑ. Και δεύτερον με τις διαδικασίες που προνοήσατε κατάφεραν και πήραν, δώσατε κατά τη δική σας λογική, 18 δισ. ευρώ σε 500 μεγάλες επιχειρήσεις”.

Και καλό είναι να μη βγαίνεις δεύτερος να διαψεύδεις, αυτό είναι δουλειά της κυβέρνησης. Η αντιπολίτευση πρέπει να βγαίνει πριν η κυβέρνηση δημιουργήσει τις εντυπώσεις υπέρ της, γιατί αυτές θα μείνουν.

Πες πρώτος ότι κανόνισε η κυβέρνηση να εκταμιεύονται μόνο μεγάλα ποσά, κάτι που μπορούν να το κάνουν μόνο οι μεγάλες επιχειρήσεις. Σύμφωνα το Ινστιτούτο ΕΝΑ, το 85,9% του συνολικού ποσού των δανείων από το Ταμείο ανάκαμψης και τα ΕΣΠΑ είναι για ποσά (δανειοδοτήσεις, μην ξεχνιόμαστε) μεγαλύτερες των 10 εκατ. ευρώ και μόνο το 15% για μικρότερα ποσά. Αυτό το 85% το πήραν με 63 δάνεια, τα οποία έχουν λάβει μόλις 36 μεγάλες εταιρείες – όμιλοι.

Πες πρώτος ότι μέχρι στιγμής η Ελλάδα δεν απορρόφησε το 92% των χρημάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης και 4,5 δισ. ευρώ δικά μας, πόροι, παραμένουν αδιάθετα. Κι αυτό γιατί μόνο ό,τι ζητάνε οι μεγάλοι δίνεται. Καληνύχτα κι έφεξε.

Πες, ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΛΕΦΤΑ. Δανείζονται από την Ευρώπη αυτοί που δεν έχουν ανάγκη. Κάπως έτσι μίλα, χύμα, μην τα περιτυλίγεις για να δείξεις ότι είσαι σπουδαγμένος. Δεν τα καταλαβαίνει κανείς. Πουτ και να τα καταλάβουν, κοίτα να είσαι πρώτος. Εσύ να αναγκάζεις την κυβέρνηση να διαψεύδει και όχι να διαψεύδεις εσύ την κυβέρνηση. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου