23/10/23

Ο αρχηγός είναι το κόμμα, όχι η τελεία

Ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1981 βγήκε με το πιο αριστερό πρόγραμμα που μπορούσε να φανταστεί ένας δεξιός. Ο κόσμος ξέρει τι έγινε, όχι τι γραφόταν ότι θα γίνει.

Ποιος ψηφοφόρος διαβάζει προγράμματα πριν ψηφίσει; Πείτε μου, να ξέρω τ’ όνομά του.

Οι υποψήφιοι και οι οπαδοί διαβάζουν τα προγράμματα, των άλλων όμως, μόνο για αντιπαράθεση.

Όποιος ψηφοφόρος ή υποψήφιος πιστεύει στα προγράμματα δεν είναι σοβαρή περίπτωση.

Σημασία δεν έχει πού στρέφεται ένα κόμμα όταν είναι στην αντιπολίτευση, αλλά τι κάνει όταν είναι στην κυβέρνηση.

Τι επιπέδου απώλεια είναι ο Τζουμάκας; Τι έπαθε το ΠΑΣΟΚ με την αποχώρησή του από κει; Τι έκανε αυτός ο άνθρωπος στον ΣΥΡΙΖΑ; Και μόνο που σκέφτηκε ότι είναι πολιτική κίνηση να κατέβει υποψήφιος πρόεδρος έπεσε στα μάτια όλων. Και τι κατάφερε; Ενώ πάνω από το 80% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ είναι από το ΠΑΣΟΚ ο Τζουμάκας πήρε με καθολική ψηφοφορία μόνο 1,3%, 1.917 ψήφους ελεημοσύνης. Τι ακριβώς είναι ο καθηγητής Σταθάκης, πρώην ΠΑΣΟΚ κι αυτός;

Η άμεση εκλογή προέδρου ήταν μία αφελής επικοινωνιακή επιλογή. Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έναν πρόεδρο που είναι μονομελές όργανο, ανώτερο και από το συνέδριο. Δεν υποχρεούται να τηρεί και να υπηρετεί καμία απόφαση κανενός. Εντάξει;

Υπάρχουν πολλοί αριστεροί στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πώς να φανούν!.. Θέλουν να γίνουν ¨Αριστερός είσαι και φαίνεσαι”.

Είναι προφανές ότι ο Τσίπρας παραιτήθηκε άτσαλα. Δε μπορείς ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών να βάζεις το κόμμα σου να τσακώνεται για αρχηγό. Όχι πως θα είχε καλύτερες επιλογές υποψηφίων, τουλάχιστον όμως θα έβαζε μια φωνή στην κατάσταση, που όταν ο δήμαρχος ή ο περιφερειάρχης δεν είναι κυβερνητικός του αφαιρείται κάθε αρμοδιότητα να διαχειριστεί κονδύλια, δηλαδή να κάνει κάτι. Βγήκε ένας πρόεδρος βιαστικά, πριν ξεκαθαριστεί ποια ήταν η αιτία για τη διπλή εκλογική πανωλεθρία. Τώρα, κατόπιν εορτής μπλέκει το κόμμα σε συνέδριο που δεν έχει καμία σημασία οποιαδήποτε απόφασή του, αφού ο πρόεδρος δεν δίνει λόγο σε αυτό.

R-ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
Ο Κασσελάκης είναι μισοδεξιός ή μισοαριστερός;

Ευτυχώς που παίζεται μπάλα και ξεχνιόμαστε. Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, ένα ντέρμπι που σχεδόν ποτέ δεν κρίνει το πρωτάθλημα ούτε πλήττει το γόητρο καμιάς εκ των δύο ομάδων. Αυτό στήνεται με χίλια άλλα τούβλα. Έσκασε κροτίδα και αυτή τη στιγμή ποδοσφαιριστής της φιλοξενούμενης ομάδας επίσημα έχει πρόβλημα στο λαβύρινθο και μερική απώλεια ακοής. Έπρεπε να διακοπεί ο αγώνας; Φυσικά και μόνο επειδή έσκασε κροτίδα, αλλά συζητάμε για τον γιατρό της ομάδας. Είδηση; Καταφέρνουμε να σταματά αγώνας κι ας έχουμε οπαδούς μόνο της γηπεδούχου ομάδας. Έρχονται επαγγελματίες παίκτες να δουλέψουν στην Ελλάδα και χάνουν την ακοή τους. Και το πρωτάθλημα συνεχίζεται. Ευτυχώς που έχουμε και ΟΥΕΦΑ.

Οι Έλληνες παίζουν μπάλα στην κάμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου