15/10/23

Εκλογική και ευαισθησία

Ψήφιζε κι ας είν΄ και ρόγες.

Δεν υπάρχουν δημοκρατικοί πολίτες, αλλά δημοκράτες πολίτες. Δημοκράτης αυτός που υποστηρίζει τη δημοκρατία, αυτός που υποστηρίζει την ισότητα όλων πολιτών στην διακυβέρνηση του κράτους. Δημοκρατικός αυτός που χαρακτηρίζει τη δημοκρατία. (πχ δημοκρατικός τρόπος) Μας παρασύρει το αμερικάνικο “δημοκρατικός” ο οπαδός του δημοκρατικού κόμματος. Αυτό όμως αναγκαστικά, επειδή θα ήταν κατάχρηση να τους πεις δημοκράτες, αφού και οι ρεπουμπλικάνοι δημοκράτες είναι. Το ίδιος λάθος κάνουμε και με τους κρήτες που τους αποκαλούμε κρητικούς σα να ήταν καρποί ή οίνοι, άσε που τους μπερδεύουμε με τους κριτικούς της τέχνης και τους χαρακτήρες. Δε λέμε φασιστικοί πολίτες, αλλά φασίστες σκέτο. Εδώ το πολίτες το κόβουμε, δεν ξέρω γιατί. Η γλώσσα προχωρά και τα ξεκαθαρίζει στο χρόνο.


ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ / 14/10 δελτίο ειδήσεων 9 πμ. “...κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τον κίνδυνο της ανθρωπιστικής καταστροφής”. Δεν κινδυνεύει η ελληνική γλώσσα, αλλά τ’ αυτιά μας. Πες “...κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για ανθρωπιστική καταστροφή” ή “...κρούουν τον τον κώδωνα για κίνδυνο ανθρωπιστικής καταστροφής”. Να βρεθεί ένας φιλόλογος αλληλέγγυος στ’ αυτιά μας. Να του στέλνουν το δελτίο να το ελέγχει.

Μάθαμε ότι η κ. Τζανακούλη υποψήφια επικεφαλής του αντάρτικου δεξιού συνδυασμού στη Θεσσαλία μετά από (πιθανές) πιέσεις ανακοίνωσε την υποστήριξή της στον Αγοραστό, τον επίσημο της ΝΔ. Επτά υποψήφιοί της όμως μάθαμε ότι ανακοίνωσαν την υποστήριξή τους στον Κουρέτα, αντίπαλο του Αγοραστού. Αμέσως μετά μαθαίνουμε ότι την υποστήριξή της στον Κουρέτα ανακοίνωσε και η κ. Τσιαμήτα, η οποία όμως είναι στους επτά. Πώς τους κάνετε, δε αδέρφια, οκτώ; Ευθύνη έχει κανείς γι’ αυτό; Είναι παραπληροφόρηση. Πες “...μεταξύ των επτά και η τάδε που δήλωσε στο σταθμό...”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου