10/10/23

Όχι Αγοραστό Μπακογιάννη

Εκτός γραμμής ΚΚΕ ο Λένιν που στις εκλογές ψήφισε τον αστό Κερένσκι, τον υπηρέτησε με τους μπολσεβίκους εθνοφρουρά στη ρώσικη βουλή τη Δούμα, έτσι την κατάργησαν κι έκαναν τη ρώσικη οκτωβριανή προλεταριακή επανάσταση.

Από πού κι ως πού είναι στάση κομμουνιστή η αποχή ή το λευκό;

Ρε σύντροφοι, βγάζοντας ξανά Μπακογιάννη και Αγοραστό ποιον ακριβώς τιμωρούμε;

Στο κάτω κάτω, γιατί το ΚΚΕ που υπέφερε τόσα από τη Δεξιά να μην είναι μπροστάρης να μη βγει δήμαρχος ο γιος της κόρης του Μητσοτάκη; Γιατί προδίδει την ιστορία του χαρίζοντας το δήμο Αθηναίων στη Δεξιά; Τι κακό θα πάθει η επAνάσταση (τη Δευτέρα Παρουσία) αν εκλεγεί δήμαρχος στην πρωτεύουσα πόλη κάποιος από το ΠΑΣΟΚ; Μήπως θα βοηθήσει την επAνάσταση η επανεκλογή τού, συν τοις άλλοις, αποδεδειγμένα ακατάλληλου Μπακογιάννη; Είναι αντεπαναστατικό να μη βγει ο Αγοραστός περιφερειάρχης Θεσσαλίας;


Και οι εφοπλιστές σύντροφοι είναι.
Στην Τυποεκδοτική βγάζαμε
τις εφημερίδες τους και τους εξασφαλίζαμε
εργασιακή ειρήνη 
Tο ΚΚΕ με την αποχή-λευκό (το ίδιο μετράει) έβγαλε τον Μπέο δήμαρχο Βόλου την πρώτη φορά, το 2014 και μάλιστα στη θέση αριστερού. (Καλύτερα τον Μπέο παρά τον Συριζαίο φώναζαν ανεύθυνα) Έτσι τον φόρτωσε στο σβέρκο της Δημοκρατίας και τροφοδοτεί την ακροδεξιά με δυνατές ζωώδεις κραυγές. Οι οπαδοί του κόμματος θα έπρεπε να είναι οι πρώτοι που διαμαρτύρονται για τέτοιες ανοησίες και να μη βρίσκονται στη δύσκολη θέση να τις υπερασπίζονται.

Τώρα. Παιδιά, βοηθήστε με. Ποιο ακριβώς επάγγελμα ασκούσε στην πραγματικότητα ο Μπέος πριν τον μάθουμε ως “πισινό” του Λευτέρη Πανταζή, ξαφνικού προέδρου της ΠΑΕ “Νέος” Πανιώνιος; Η ομάδα εστάλη στα τάρταρα. Πέρασε ανεπιτυχώς από τον Ηρακλή και από τη Νίκη Βόλου και κατέληξε στον πρώην Ολυμπιακό Βόλου, ασανσέρ για τη δημαρχία κι από κει βλέπουμε. Πώς είπατε; Ο Μπέος ήταν επιχειρηματίας νυχτερινών κέντρων; Ναι, ναι, αλλά για το πραγματικό αντικείμενο της επαγγελματικής του δραστηριότητας ρώτησα. Τα περισσότερα νυχτερινά κέντρα μια ζωή έμπαιναν μέσα. Πώς ζούσαν οι επιχειρηματίες τους; Είχε ο δημαρχάρας νυχτερινά κέντρα ή απλώς εξυπηρετούσε κάποιους τραγουδιστές και τραγουδίστριες; Πριν από αυτά είχε φύγει για τις ΗΠΑ, όπου έκανε τον σωματοφύλακα και ασχολήθηκε γενικότερα με τη νυχτερινή ζωή εκεί. Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή, αλλά ξέρετε τι σημαίνει νυχτερινή ζωή στις ΗΠΑ; Εγώ δεν ξέρω. Τέλος πάντων, άλλο ερώτημα τώρα: Όταν μπλέκεται η ακροδεξιά νύχτα με την πολιτική τι προκύπτει;

ΓΕΡΩΝ ΠΑΕΙ ΙΣΙΟΣ: “Τα κωλόπαιδα βγαίνουν απ’ της μαϊμούς το βόλο”.

Βόλος: μικρή σφαίρα συνήθως από γυαλί ή πορσελάνη· μπίλια, γκαζιά. Ο ονομασία παιδικών παιχνιδιών που παίζονται με μπίλιες. Γκάζες, γκαζάκια. (χωρίς αέριο) Ακόμα: δίχτυ, το ρίξιμο του διχτυού, το θήραμα ή ό,τι έχει πιαστεί με δίχτυ, ζαριά, το πέσιμο των δοντιών και το βγάλσιμο άλλων. (ελληνιστική σημασία) σβώλος ≈ συνώνυμα: βῶλος. Βόλος, αραμαϊκά “νώε” εξ ου “Ο Κατακλυσμός του Βώλου”

Από δω και πέρα όταν ακούω “Βόλος” αυτά θέλω να θυμάμαι. Τίποτ’ άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου