20/10/23

Μπενίτο Νετανιάχου

Εθνική ομάδα της Χιλής
Βενιαμίν. Από το bén: γιος και το yamín: δεξί χέρι, στην πρωτοσημιτική γλώσσα. Αμερικάνος Μπέντζαμιν και Μπέντζι, Ιταλός Μπενίτο.

Επέστρεψα με τα μούτρα στο πάτωμα από την αντιπολεμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμπαράστασης στον Παλαιστινιακό, αλλά και τον Ισραηλινό λαό. Είχε κόσμο, αλλά απογοητεύτηκα, όχι μόνο επειδή κουράστηκα πολύ να περπατάω συνέχεια μήπως βρω ένα μέρος να σταθώ όπου δεν θα ανέμιζαν σημαίες του ΠΑΜΕ ΚΚΕ, των ΚΚΕ μ-λ, τροτσκιστών και άλλων που δεν πολυξέρω. Είδα ένα-δυο πανό σωματείων, αλλά κι εκεί πίσω και μπρος τους σημαίες του κόμματος. Άρχισα να σκέφτομαι μήπως αυτοί οι άνθρωποι δεν βρέθηκαν εκεί για να στείλουν το μήνυμα ότι ο ελληνικός λαός νοιάζεται για τη σφαγή στην Παλαιστίνη. Δεν ξέρω γιατί όχι των Αρμενίων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, αλλά τέλος πάντων. Αισθανόμουν ότι οι άνθρωποι αυτοί πήγαν εκεί για να πλασάρουν το κόμμα, την οργάνωσή τους. Δε λέω, να μοιράσεις προκηρύξεις με τη γνώμη και τη στάμπα της παράταξής σου, αλλά σημαίες στον αέρα μόνο της Παλαιστίνης. Θυμήθηκα ξανά την πορεία μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου 17η Νοεμβρίου, όταν από ένα μπλοκ ακουγόταν βροντερά το όνομα του κόμματος και μετά στο μετρό συνάντησα έναν γνωστό μου από αυτούς και το πρώτο και τελευταίο που μου είπε ήταν, “Εμείς είχαμε τον περισσότερο κόσμο”.

ΣΕ ΛΙΓΟ / Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ήταν ευγενής προσφορά των περήφανων χορηγών Πάμε ΚΚΕ, όλα τα Μου-Λου και κάργα Τρότσκα και Ανάρχα.

Αν η συγκέντρωση που ενισχύεις είναι για αλληλεγγύη σε κάποιον άλλο γιατί κάνεις ό,τι μπορείς να φανούν οι σημαίες της οργάνωσής σου; Θυμίζεις τους πάμπλουτους που δίνουν ψίχουλα σε φτωχούς μπροστά σε 20 κάμερες και το παίζουν όλα τα κανάλια.

Εγώ δεν κατεβαίνω σε συγκέντρωση συμπαράστασης, αλληλεγγύης, τιμής μνήμης ή οτιδήποτε άλλο για να μάθει όλος ο κόσμος τις ψηφίζω. Δεν μεταδίδω άλλο.

Αραβικό φθινόπωρο / Πήξαμε στους ειδικούς στα ευχολόγια και τα ευκολόγια. Το λέει κι ο ποιητής: Άλλοι οι αναλυτές σου / κι άλλοι οι αναλύτες ΜΜΕσου.

Τα αντιπλημμυρικά έργα στη Θεσσαλία αποχωρούν από τη συνεργασία τους με την περιφέρεια εις ένδειξιν διαμαρτυρίας για την επιλογή των ψηφοφόρων να διώξουν τον Αγοραστό.

Δεν βρέθηκε ακόμα η αλληλογραφία Αγοραστού – Καραμανλή (τότε υπουργού Μεταφορών Υδάτων) γιατί κανείς δεν θέλει να παραδεχτεί ότι το πήγαινε το γράμμα.

ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ / Πέμπτη 19/10 δελτίο ειδήσεων 4 μμ μάθαμε ότι ΑμεΑ δεν σημαίνει Άτομα νε Αναπηρία, αλλά Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες, ΑΜΕΑ, όρος που καταργήθηκε εδώ και χρόνια ως δείγμα ελεημοσύνης. Κάποιος να τους πει ότι το πρώτο που μαθαίνουν σ’ ένα ανάπηρο παιδί είναι να μην κρύβει την αναπηρία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου