29/1/23

Επιστολική στάση

Βρέθηκε επιτέλους στην πιάτσα το αντίθετο του “Αθώος λόγω βλακείας”: Ένοχος ο βλαξ. Ψευδοδίλημμα το “Ένοχος ή βλαξ”. Αυτός που πιάνεται στα πράσα είναι και ένοχος και βλαξ. Το σωστό θα ήταν “ένοχος ή μάλαξ;” Ο μάλαξ μπορεί να είναι έξυπνος ή βλαξ. Πολιτική ενοχή έχει μόνο ο βλαξ. Στην περίπτωσή μας λοιπόν, ονόματα δε λέμε, έχουμε και ένοχο και βλάκα και μαλάκα. Δύο πρώην πρωθυπουργοί στην πρόταση δυσπιστίας προτίμησαν το “και ένοχος και όρνις”. 

ΤΥΦΛΟΣ ΖΥΓΟΣ / Συνελήφθη αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου με ποσότητα δικαιοσύνης πάνω του. “Είναι για προσωπική χρήση”, ανέκραζε ενόσω τον έσερναν στο μπουντρούμι. 

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ή ΤΑΝΚΣ; Αυτό ήταν το δίλημμα που βασάνιζε τον πολιτικό κόσμο, γι' αυτό ο Μητσοτάκης χάρισε τα τανκς που πληρώσαμε στην Ουκρανία και το κατέρριψε. Έτσι ο κουμπάρος της αδελφής του, ο Ερντογάνης, ησύχασε. Επιτέλους εισακούσθηκε και φεύγουν τα στρατά από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου του. 

ΑΓΟΡΑΙΟΣ / Δεν μας αξίζει η φτήνια να βλέπουμε τις τιμές στα ντούπερ μάρκετ κλαίγοντας. Καλό είναι να τις δούμε φιλοσοφικά με μακροοικονομικές προεκτάσεις. Η ατελείωτη ακρίβεια δείχνει ότι σε μια χώρα κανένα νόμισμα δεν έχει αξία. Αν τους υπεύθυνους τους πληρώσεις με το ίδιο νόμισμα δε θα χάσεις και πολλά. 

R – ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 
Με όσα κάνει η κυβέρνηση δε μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑς να είναι τόσο χαμηλά στην πρόθεση ψήφου, γι' αυτό στις δημοσκοπήσεις γίνεται προσπάθεια μέτρησης νέου μεγέθους μετά την ακαθόριστη ψήφο, μέτρηση και της μουλωχτής ψήφου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: