28/11/22

Της κονόμας

Η Ελλάδα είναι χώρα της ευκαιρίας. Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί τρόποι να κονομήσεις. Ο πιο απλός τρόπος, ο τρόπος του λαουτζίκου είναι να γίνεις αυτοκόλλητος γλείφτης – κομματάρχης της γειτονιάς σ΄ έναν βουλευτή της ΝΔ ή και υπουργό ή σε μία αποτυχημένη επίδοξη βουλεύτρια που τη χώσανε γραμματέα σε υπουργείο. Θα έρθει η ώρα σου να πάρεις κι εσύ την απ' ευθείας ανάθεση. Κάποτε οι υποψήφιοι της ΝΔ έταζαν προεκλογικά διορισμούς, τώρα η ΝΔ πάει μπροστά και οι υποψήφιοί της τάζουν στα ίσα απ' ευθείας αναθέσεις. Εδώ παίρνει ένας με σούπερ μίνι μάρκετ, δε θα πάρεις εσύ;

Μπορείς με δανεικά κι αγύριστα από δικό μας τραπεζίτη να πάρεις χρήμα και ν' ανοίξεις ένα εργοστάσιο και πρώτο και καλύτερο πελάτη το κράτος ή σούπερ μάρκετ. Και στις δυο περιπτώσεις ο φερόμενος ως υπουργός Ανάπτυξης θα σε διαφημίσει με τηλεοπτικά ρεπορτάζ πάνω στη μούρη του.

Αν είναι πιο προχωρημένος, φτιάξε μια οργάνωση για τα παιδιά ή τους ανάπηρους. Εκεί εκτός από κρατικές επιχορηγήσεις θα παίρνεις και λεφτά από την Ευρώπη, αλλά κυρίως από το κάθε κορόιδο που πονάει τα παιδιά και τους ανάπηρους. Κάποιοι θα σου κληροδοτήσουν και τα σπίτια τους. Προσοχή, όταν λένε ότι θα σου στείλουν ρούχα για παιδιά και παιχνίδια μην τους πεις κι εσύ, όπως ο γνωστός παπάς, ότι θες μόνο λεφτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: