30/6/22

TurKoulis

Μητσοτάκης πούλησε το Αιγαίο για την (χαρτο)ρήτρα αναπροσαρμογής.

Η ρήτρα που 'ταν απροσαρμογής, αναστέλλεται, δεν εμφανίζεται στο λογαριασμό, τα ποσά που μας χρεώνει παραμένουν. Σωστό μέτρο, τουλάχιστον μην τη βλέπουμε και νευριάζουμε. Θα βλέπουμε μια ευγενή Χρέωση Προμήθειας Ενέργειας. Μη θυμόμαστε ότι μέχρι στιγμής οι (κουμ)πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας έχουν τσεπώσει 1,5 δισεκατομμύρια, έτσι για πλάκα. (Φυσ)Αεριτζήδες, αφού πουλάνε και φυσικό αέριο. Ε, ρε, γλέντια.

Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του δεν χρηματίζονται, δανείζονται. Και το πληρώνεις ακριβά, γιατί κι εσύ δανείστηκες. Κι αφού δε μπορείς να πληρώσεις τα δικά σου δάνεια, πληρώνεις αυτωνών με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Α, ναι, πληρώνεις και το κούρεμα δανείων εφοπλιστών, που έχουν λεφτά, αλλά βαριούνται να πληρώνουν, έχουν τόσες δουλειές να κάνουν.

Πήρα ένα αιγαιοδάνειο να πληρώσω εισιτήρια πλοίου για μένα και το μηχανάκι μου. Πλησιάζοντας στη μαγευτική Πάτμο μου ήρθε μήνυμα στο κινητό: “Well come to Coast in Happiness. TurkAegean“.

Μη ξεχνάμε το πουλί του Λιγνάδη. Παίρνεις συνήγορο τον Κούγια, που καταφέρνει να σε αντιπαθήσει όλη η Ελλάδα, ώστε οι εξοντωτικές ποινές που θα φας να μην φανούν υπερβολικές. Πληρώνεις τον Κούγια ένα σωρό λεφτά για να δε3ίξεις ότι μετανιώνεις και τιμωρείς τον εαυτό σου. Αν σε πιάσουν χωρίς κράνος παίρνεις τον Κούγια και τρως ισόβια. Ο Κούγιας χασοδίκης κι εσύ ο χαζοδίκης.

Τα αποκρουστικά άρματα μάχης που έχουμε στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου τα χαρίζουμε στην Ουκρανία, αγοράζουμε άλλα από τη Γερμανία σε φιλικά καλοκαιρινά χρώματα, μη διώχνουν τουρίστες. Τουρισμός ή τανκς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: