18/5/22

Περί των Ηνωμένων Πωλητριών όπλων Αμερικής

“Στο ελληνικό κοινοβούλιο δε με χειροκροτούν τόσο”, είπε ο πανέξυπνος στο Κογκρέσο των ΗΠΑ. Καλύτερα να έλεγε “...δε με χειροκροτούν τόσοι”, αφού είναι περισσότεροι από την πλειοψηφία της ελληνικής βουλής. Μιλάμε για κοινή συνεδρίαση ή εκδήλωση της Γερουσίας, 100 μέλη και της Βουλής των αντιπροσώπων, 435 μέλη, σύνολο 535 άτομα. Τον ξένο επικεφαλής χώρας που τους κουβαλιέται για ν' αγοράσει όπλα τον χειροκροτούν όλοι και όχι μόνο οι 150 και κάτι.

Μετά την ομιλία του στο Κογκρέσο (Γερουσία και Βουλή Αντιπροσώπων) Κυρ Μητσοτάκης, που πήγε με τη γυναίκα του και τις δυο κόρες τους, επάξια διεκδικεί τη θέση του πρωθυπουργού των ΗΠΑ. Τιμητική θέση ξεναγού στον Λευκό Οίκο.

F16 η Τουρκία, F35 η Ελλάδα. Ανταγωνισμός για το ποιος θα κάνει καλύτερες παραβιάσεις εναερίου χώρου και αναχαιτίσεις, ποιος θα φαλιρίσει πρώτος.

Διπλωμάτης από κούνια μπέλα. Από την επίσκεψη του Κυρ στην Βασινγκτώνα – δολοφόνα δεν δυσαρεστήθηκε ο Ερντογάν, ούτε οι ΗΠΑ ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση, ούτε καν ο Πούτιν. Δυσαρεστήθηκαν μόνο κάτι εκατομμύρια Ελλήνων κι Ελληνίδων.

Για την ακρίβεια στα καύσιμα ο φερόμενος ως αρμόδιος υπουργός Σπύρος, φερόμενος ως Άδωνις, Γεωργιάδης σήκωσε στη Βουλή τα χέρια (και τα πόδια) ψηλά, ισχυριζόμενος ότι αυτό είναι αποτέλεσμα της διεθνούς κερδοσκοπίας. Άρα, ή δεν υπάρχουν Έλληνες κερδοσκόποι ή υπάρχουν, αλλά είναι διεθνείς παίκτες. Ο Κουτσούμπας κοντά, είπε ότι φταίει η διεθνής πλουτοκρατία.

Κύριε Μπλεύρη, ακόμα δε μου είπατε, από Πρώτη Ιουνίου θα επιτρέπεται να φοράω μάσκα σε ανοιχτό και κλειστό χώρο;

Είναι αληθινοί εθνικιστές ή δήθεν, όσοι μαζεύουν ψήφους για πρόεδρο της ΝΔ, που ως πρωθυπουργός ισχυριζόμενος ότι καταγγέλλει τις προκλήσεις της στρατιωτικής Τουρκίας, όχι του λαού, μιλάει στο Κογκρέσο των ΗΠΑ για “γειτονική χώρα”; Και δε μίλαγε για τη Βόρεια Μακεδονία, πρώην Σκόπια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: