11/2/22

ΝΔώσαμε, ΝΔώσαμε

Εικόνα για ξεκάρφωμα

Η ακρίβεια είναι εισαγόμενη, όπως και η πανδημία, άρα; Άρα οι εισαγωγές είναι που μας έφαγαν. Καιρός ν' αυξήσουμε τις εξαγωγές μας. Να εξάγουμε μοναδικά ενδημικά προϊόντα μας, όπως τρέλα και υπουργούς.

Πράγματι, έχουμε μοναδικούς υπουργούς. Άλλος μείωσε αισθητά την ανεργία, άλλος σφύριξε κι έληξε η πανδημία, είμαστε πρώτοι στον κόσμο σε ανάπτυξη χάρη σε υπουργό που το είπε, υπουργός μας κατάργησε τη μετάδοση κορονοϊού σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, υπουργός κατάργησε τη μετάδοση στα σχολεία, τι να πούμε; Έχουμε μοναδικά, πολύτιμα προϊόντα προς εξαγωγή. Για την ώρα εξάγουμε κυρίως χρήμα σε φορολογικούς παραδείσους. Του ταμείου η καρδιά / πότε κόλαση και πότε ο παράδεισος.

Ομολογουμένως, να λέμε κι ένα καλό, η αστική τάξη της χώρας μας, βιομήχανοι κι έμποροι ρεύματος ή προϊόντων βασικής κατανάλωσης, έβαλε οικονομική πλάτη για το καλό μας. “Ανεβάστε τις τιμές στα πάντα”, είπε, πολύ σωστά, η κυβέρνηση και το έκαναν με προθυμία. Έτσι το κράτος παίρνει περισσότερα χρήματα από τον ΦΠΑ. Όσοι έχουν υψηλά εισοδήματα, ακόμα και χρηματιστηριάδες να είναι, βοηθούν κι αυτοί, αφού αγοράζουν καύσιμα, πούρα και αστακούς με φόρο πολυτελείας.

Πολλές κατηγορίες κατά της υπουργού Πολιτισμού κυρίας Μενδώνη, αλλά μέχρι εδώ. Την κατηγορούν ακόμα και την τοποθέτηση του Λιγνάδη στη θέση καλλιτεχνικού διευθυντή στο Εθνικό Θέατρο. Εντάξει, αν πρόκειται να δοθεί δημόσιο χρήμα γίνεται διαγωνισμός. Στην περίπτωση Λιγνάδη όμως, η κ. Μενδώνη κατάργησε τον διαγωνισμό και προσέλαβε τον Λιγνάδη απ' ευθείας για εθνικούς λόγους. Πολύ σωστά, αφού το θέατρο είναι εθνικό, για εθνικούς λόγους προσλαμβάνουμε. Αμάν πια!

Τι άλλο να κάνει η κυβέρνηση; Για τα τροχαία μας λέει “Μην σκοτώνεστε, προσέχετε όπως οδηγείτε” κι εμείς συνεχίζουμε να γράφουμε ιστορία με αίμα στην άσφαλτο. (ποίηση) Το ίδιο και με την πανδημία. Μας λένε μην κολλήσουμε, αλλά εμείς κολλάμε και πεθαίνουμε κιόλας. Αμάν πια! Είμαστε αδιόρθωτοι.

Σύμφωνα με κοινή απόφαση Σκυλακάκη – Πλεύρη, (ο πρώτος είχε συνεπώνυμο θείο στην κυβέρνηση Μεταξά, ο άλλος έχει πατέρα μεταξικό) Ο ΕΟΠΥΥ δεν καλύπτει πλέον το κόστος για το υγρό οξυγόνο που γράφεται σε ασθενή για οικιακή χρήση και θα πρέπει να δίνει πια 800 € το μήνα. Άρα τα μέτρα αυτά παίρνονται όχι για να πεθάνει κόσμος, αλλά για να αναθερμανθεί η αγορά ακινήτων. Για να μπορείς δίνεις 800 ευρά το μήνα μόνο για το οξυγόνο σου, σίγουρα θα πρέπει να πουλήσεις το σπίτι σου. Σκληρό, αλλά πάνω απ' όλα υγεία.

Σε λίγο στις δημοσκοπήσεις θαυπάρχει ερώτημα αν έχουμε εμπιστοσύνη στα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων που δημοσιεύονται.

Οι μισοί της ΝΔ ζητούν να στηθούν οι κάλπες, πρόωρες εκλογές τώρα, για να μην προχωρήσει άλλο η κυβερνητική φθορά, οι άλλοι μισοί θέλουν να καθυστερήσουν όσο γίνεται οι εκλογές, γιατί ξέρουν ότι δεν θα επανεκλεγούν. Ο σοφός Κυριάκος, Σολομών -πρώην Μωυσής- τα συμβιβάζει: ας στηθούν οι κάλπες, αλλά μη γίνουν εκλογές.

Από το Πάσχα φέτος θα γιορτάσουμε μόνο τη Σταύρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: