12/2/22

Ξεχασμένοι θερμοσίφουνες

Μετά από κατ' οίκον αιφνιδιαστικούς ελέγχους, κατόπιν τηλεφωνήματος, εντοπίστηκε άξαφνα ξεχασμένο ανοιχτό θερμοσίφωνο. Ο ιδιοκτήτης του θα πληρώσει πρόστιμο μέσω του λογαριασμού ρεύματος. 

Και για να βάλουμε ολίγον τι ποίηση στην ιστορία, ο λογαριασμός ρεύματος είναι ένα διαρκές πρόστιμο.

Αυτή η κυβέρνηση έκανε το μεγάλο καλό στο έθνος. Μας επέστρεψε στις ρίζες μας, επανέφερε τις ιερές παραδόσεις μας. Φοβόμαστε τη βροχή, τρέμουμε το χιόνι από φόβο, όταν πιάνει φωτιά γινόμαστε Λούηδες, ζεσταινόμαστε με μαγκάλια, δεν αφήνουμε πολλή ώρα αναμμένα τα φώτα μας, το αυτοκίνητο το βάζουμε μπρος μια φορά τη βδομάδα για να πάμε στο γήπεδο, εκδρομή ή επίσκεψη σε μακρινούς συγγενείς, ανάβουμε μια φορά το θερμοσίφωνο και κάνουμε μπάνιο κάθε Σάββατο ο ένας μετά τον άλλο. Σε λίγο, όταν πάρουν ιδιώτες και το νερό θα κατουράμε ο ένας μετά τον άλλο και μόνο ο τελευταίος θα τραβάει το καζανάκι, αφού θα έχει τελειώσει το βρόχινο που μαζεύουμε στην ταράτσα. Προϋπαντήσαμε όλο χαρά το 1970 και οι άρχοντές μας ατενίζουν με αισιοδοξία το παρελθόν μας και το μέλλον τους. Το ρολόι γυρίζει πίσω μόνο για μας.

Κάποιοι πήραν για τρολ την απόφαση να μην πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ το υγρό οξυγόνο που συνταγογραφείται μέχρι σήμερα σε ασθενείς για χρήση στο σπίτι, κόστος 800 € το μήνα. Φτάσαμε σε σημείο να μην πιστεύουμε υπουργικές αποφάσεις. Κάθε που μιλάει υπουργός μας έρχεται να ρωτήσουμε: "Σοβαρά μιλάς;" Και όμως ναι. Ένα γέλιο θα τους θάψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: