14/1/22

Θετική πλευρά

Εντάξει, ανεβαίνει η τιμή των καυσίμων, αλλά ας το δούμε και θετικά, μην το φοβόμαστε, δεν είναι δα και σελφ-τεστ.

Η βενζίνη που καίει τη τζέπη μας, μας αναγκάζει επιτέλους να κινούμαστε λιγότερο με τα ΙΧ, έτσι δεν μεταδίδουμε τον κορονοϊό και μειώνουμε την καταστροφή της ατμόσφαιρας και του κλίματος του πλανήτη που υποφέρει από τη δική σου ατομική εξάτμιση. Άσε που όταν τ' ακριβά καύσιμα, οδηγούν σε ακριβή ενέργεια, έτσι τα μισά λεφτά μας τα τρώει η ΔΕΗ και τ' άλλα μισά η επακόλουθος ακρίβεια όλων των προϊόντων, έτσι, χωρίς φράγκο στην τσέπη πού να πάμε; κινούμαστε λιγότερο ακόμα και με λεωφορεία και μετρό και τρόλεϊ και μετρό, έτσι σώζουμε το περιβάλλον και μάλιστα χωρίς να χαλάμε λεφτά και την ώρα μας.

Το ίδιο ισχύει και για την ακριβή θέρμανση, λιγότερη θέρμανση. Κι άμα κρυώνεις, φόρα και μια ζακέτα μέσα στο σπίτι, βάλε και το σκούφο σου και το παλτουδάκι σου. Τόσα λεφτά έδωσες για ρούχα πριν από πέντε χρόνια που αγόρασες τελευταία. Δε βγαίνεις έξω αφού δεν έχεις λεφτά, πού θα τα δείξεις τα ρούχα σου; Στο σαλόνι και στο ίντερνετ. Να τα φορέσεις και για να μην κρυώνεις μέσα στο σπίτι και για να μη στα φάει ο σκόρος. Μην κυκλοφορείς στο σπίτι σου με το φανελάκι του οικοδόμου. Είσαι κάτι παραπάνω.

Ξεκαθάρισμα οι βενζινάδες δεν γίνονται πλούσιοι με την υψηλή τιμή της βενζίνης και του πετρελαίου. Κέρδος δεν βγάζουν από τα καύσιμα, αλλά από τα αξεσουάρ, το πλύσιμο αυτοκινήτων και την αλλαγή λαδιών κυρίως των ταξί που όλο και λιγότερο κυκλοφορούν.

Όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε, τον ίδιο κορονοϊό έχουμε στο κεφάλι μας, στο ίδιο πλοίο ταξιδεύουμε, στο ίδιο ναυάγιο αράζουμε. Ποίησις.

Στις αυξήσεις τιμών, επί τοiς εκατό δεκαεννιά κόμμα εννιά, τα κατσίκια και τ' αρνιά. 

Στην Ελλάδα όλοι όλα τα γλεντάμε. Μουσική ανάσα:
Δέλτα μια και Δέλτα δυο / κόλλησ' όλο το χωριό
Δέλτα Όμικρον και δύο / κόλησ' όλο το σχολείο

Δεν υπάρχουν σχόλια: