14/1/22

ΧατζηΝΔικολάου

Σε δεινό ρήτορα που γλιστράει σα χέλι αναδεικνύεται ο Κυρ Μητσοτάκης. Δεν κατάφερε να τον στριμώξει ούτε ο Χατζηνικολάου στη συνέντευξη που του παραχώρησε. Ο Χατζηνικολάου την παραχώρησε. Συνέντευξη που δεν χρειάζεται ερωτήσεις.


ΕΚΤΑΚΤΟ/ Με εντολή Κυριάκου έχουμε άμεση του κατώτατου μισθού κατά 12% από 1 Ιουλίου του 2025. Όσοι ζουν τότε θα περάσουν ζωή και κότα.
Ο ποιητής μας τα έλεγε, αλλά βιαζόμασταν: “Σαν βγεις στον πηγαιμό για Μητσοτάκη / να εύχεσαι να είναι μακρύς ο δρόμος....” Καλά μ,ας τα 'λεγε ο ποιητής, αλλά εμείς το πήραμε βιαστικά, εβιάσθημεν, δεν ήταν για μας μακρύς ο δρόμος, μόνο το τρίτο το μακρύτερο.

Η απελευθέρωση τιμών προϊόντων όπως καύσιμα και ηλεκτρικό ρεύμα είναι σαν τη δίαιτα. Γίνεται και καλά για τη μείωση τιμών λόγω ανταγωνισμού, αλλά οδηγεί σε αύξηση των κιλών, συγνώμη, των τιμών.

Ξεκίνησαν οι εκπτώσεις κι έπεσε 50% ο τζίρος των καταστημάτων. Και γκρινιάζουνε; Ας μην έκαναν εκπτώσεις να μην πέσει ο τζίρος τους. Απλώς δεν θα πάταγε ψυχή μέσα.

Ο χριστουγεννιάτικος τζίρος των σούπερ-μάρκετ έπεσε κατά 6%, ποσοστό που έχει να κάνει με εκατομμύρια και μάλιστα κρίσιμα. Το 20% του συνολικού κόστους των σούπερ-μάρκετ είναι για την ενέργεια, το ρεύμα, δηλαδή, όσο και το εργασιακό κόστος, κάτι απίθανο. Τα σούπερ-μάρκετ βγάζουν κέρδος από την κατανάλωση, περίπου το 1% από κάθε εμπόρευμα. Τρελό;

Μόνο ελαφρά περιστατικά κόβιντ θα δέχονται τα ιδιωτικά θεραπευτήρια στις 300 κλίνες που νοίκιασε ακριβά το κράτος. Πού το πρόβλημα και προς τι η κριτική; Αυτά μπορεί να κάνει ο ιδιωτικός τομέας. Για τα δύσκολα είναι τα δημόσια νοσοκομεία. Οι δύσκολες παθήσεις με υποκείμενα νοσήματα δεν αφήνουν κέρδος, εκτός αν έχεις να πουλήσεις κάνα χωράφι. Εντάξει;

Πρόστιμο χιλίων ευρών σε όσους και όσες κολλήσουν για δεύτερη φορά κορονοϊό. Οι υπότροποι θα πληρώσουν ακριβά την ατομική ανευθυνότητά τους. Τι το κάναμε; Οι νόμοι είναι για να πληρώνονται... Εντάξει και για να τηρούνται.

Με την απελευθέρωση μετάδοσης της Όμικρον, πετυχαίνουμε την ανοησία αγέλης, αφού η υπερμετάδοση του κορονοϊού δημιουργεί υπερπαραγωγή του και φέρνει νέες μεταλλάξεις.

Η Όμικρον λοιπόν δεν είναι η τελευταία μετάλλαξη. Δεν αποτελεί το Άλφα και το Ωμέγα πάταξης της πανδημίας, είναι απλώς το Άλφα και το Όμικρον.

Και ο δήμος Μοσχάτου – Ταύρου βρήκε τιμή 25 € για το pcr, μοριακό τεστ και 4 € για το ράπιντ, μετά τους δήμους Χαλανδρίου και Συκεών – Νεάπολης στη Θεσσαλονίκη, μετά και από το σύλλογο γονέων Ευόσμου Θεσσαλονίκης. Ομαδικό φατούρο στον υπουργό Ανάπτυξης που δεν τα κατάφερε να βρει τόσο χαμηλή τιμή και μένει στα 47 €, επειδή ακριβώς είναι πωλητής ο ίδιος κι επιζητεί την υψηλότερη τιμή. Και τα καταφέρνει.

Να και κάτι καλό που οφείλουμε να πούμε για το υπουργείο Παιδείας: όπως πολύ σωστά λέει ο αντικειμενικός Τάσος Αναστασίου τα σελφ-τεστ μείωσαν τον μέσο όρο μαθητών ανά αίθουσα.

Και ο ανέμελος τουρίστας: “Πάει η παλιά η Δέλτα / ας γιορτάσουμε παιδιά / ήρθε η Όμικρον με δώρα / με τραγούδια και χαρά. / Δες θετικά / Δες θετικά / Δες θετικά τα τεστ και τα καυλιά”

Δεν υπάρχουν σχόλια: