16/1/22

Χρόνια πολλά, Δαν

16η Ιανουαρίου εορτάζεται ο Δαν του Δάνακτος, Αγίου Δάνακτος του Αναγνώστου ανήμερα. Δαν με θηλυκό το Δανάη. Χρόνια πολλά και χαρά με τα τεστ αρνητικά.

Ευτυχές το 2023 και για τους πιο αισιόδοξους, ευτυχές το 2020. Ο καφές μου βγήκε απ' τη μύτη ακούγοντας τον απαισιόδοξο να μου εύχεται ευτυχές το 2024.

Το 'λεγε ο Τόλης: “Ας είμαστε ρεαλισταί”. Πρά(γ)ματι, τα καταφέραμε όλα στην πανδημία, μόνο στους νεκρούς δε τα πήγαμε καλά. Παρ' όλα αυτά, καταφέραμε να σώσουμε τον ιερό μας τουρισμό με κόστος μόνο 16 χιλιάδες νεκρούς. Τα Χριστούγεννα βέβαια τα σώσαμε με μικρότερος κόστος κι επειδή είμαστε ρεαλισταί, Απόκριες και Καθαρά Δευτέρα θα γιορτάσουμε με κόστος ακόμα λιγότερους νεκρούς. Πάμε καλά.

Δεν είναι μόνο ο τουρισμός μας νίκη. Έχουμε νίκη και στην κατανάλωση. Επιτέλους πολεμάμε τη μεγάλη ασθένεια της κοινωνίας, τον υπερκαταναλωτισμό. Όλα τα καταστήματα λιανικής έχουν κατά μέσο όρο πτώση 20% στις πωλήσεις τους. Επιτέλους γινόμαστε ξανά άνθρωποι, δεν είμαστε καταναλωτικά γουρούνια, γνωριζόμαστε μεταξύ μας, όχι πια μέσα σε μαγαζιά, αλλά έξω, στις βιτρίνες. Μέχρι εκεί φτάνουμε.

Άλλη μια επιτυχία της Ελλάδας. Έκανε την ενέργεια εμπόρευμα, κυρίως την ηλεκτρική, γιατί το φυσικό αέριο έχει αύξηση τιμής σχεδόν 150%, αλλά δε μας νοιάζει. Αέρας είναι. Φσσστ και φεύγει. Τι είχαμε τι χάσαμε. Στον ηλεκτρισμό όμως γίναμε όλοι ενδιαφέροντες άνθρωποι για τις εταιρείες που δεν ξεχνούν ότι είμαστε άρχοντες και μας ζητούν συμβολικά επιπλέον χρήματα, για να δείξουμε τι είμαστε και να μην κυκλοφορούμε στην πιάτσα σαν κακομοίρηδες, αλλά σας λαρτζ τύποι, γιατί η ιστορία δείχνει ότι αυτό είμαστε. Μια ζωή πληρώνει, ακόμα και αμαρτίες αλλωνών. ΡΕΠΟΡΤΑΖ:

Η ευεργέτιδα ιδιωτική εταιρεία ρεύματος απαντά: Κανείς δεν ξέρει πόση είναι η ρήτρα αναπροσαρμογής και πού θα φτάσει. Θα είναι ίσως 100 και 200 ευρώ τον μήνα αλλά στο πρόγραμμά μας είναι δωρεάν για έξι μήνες. Μετά έρχεται το πεσκέσι εξαμηνίτικο. Εγώ παραμένω πιστός στη ΔΕΗ: Δεν Έχουμε Ηλεκτρικό. Και αυτό επειδή ηθοποιός σημαίνει φως, νερό, τηλέφωνο. ΟΤΕ: Ούτε Τηλέφωνο Έχουμε. ΕΥΔΑΠ: Έχουμε Υγρασία Δακρύβρεχτη, Αλλά Πίνεται;

Παλιά ήμαστε σίγουροι ότι το έκλεψαν οι Γύφτοι. Μετά οι Αλβανοί, παραμετά οι Πακιστανοί. Τώρα το κλέβει η ρήτρα αναπροσαρμογής. Ρήτρα αναπροσαρμογής δώσαμε και στις τράπεζες για όσα δάνεια χάρισαν στους καλούς πελάτες. Προσοχή, κυκλοφορεί μεταμφιεσμένος κι αλλος κλέφτης ως Συντελεστής Επιβάρυνσης Ρήτρας Οριακής Τιμής Συστήματος. Τα σαββατοκύριακα κυκλοφορεί ως Ρήτρα Αναπροσαρμογής Τιμολογίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: