26/1/22

Εσύ φταίω, εγώ φταις

Δεν πήγαν στίτια τους από Δευτέρα πρωί
Φοβάμαι ότι έχουμε να πάθουμε πολλά, ακόμα και σε περίπτωση έντονης καλοκαιρίας 

Ε, δεν είναι και πρωτοφανής η χιονόπτωση στην Ελλάδα. Να πεις για τη Σαουδική Αραβία, χιόνισε κι εκεί, εντάξει, αλλά η Ελλάδα δεν είναι παρθένα στα χιόνια. 

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Η Κατεχάκη και η Μαραθώνος δεν είναι δρόμοι στην ευθύνη του κράτους». Είναι δηλαδή στην ευθύνη του Φούφωτου. 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ από το επόμενο διάγγελμα / Οι αναλήψεις κυβερνητικών ευθυνών θα γίνονται άμεσα και αυτόματα μέσω ΑΤΜ. 

Η Πολιτική Προστασία, από δω και μπρος, θα λέγεται χαϊδευτικά, “Με τα πόδια”. 

Η Αττική Οδός σε δύσκολη θέση μην προσφύγουν σε δικαστικές αγωγές οι οδηγοί που εγκλωβίστηκαν, κάτι που θα οδηγήσει την εταιρεία να δίνει μέχρι και 10 χιλιάδες € στον καθένα. Το λογικό είναι να καταφύγει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με 2 χιλιάρικα σίγουρα και τώρα. Το κάνει; Την εξωδικαστικό συμβιβασμό τον προπαγανδίζει ο ίδιος ο γνωστός μεσίτης πρωθυπουργός. Η εταιρεία μετά έχει δικαίωμα να προσφύγει κατά του κράτους, το οποίο θα υποχρεωθεί να καταβάλει εκείνο τις δύο χιλιάδες. Και γιατί όλα αυτά; Ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό ήταν σύμβουλος του πρώτην πρωθυπουργού πατέρα του. Και το ερώτημα: γιατί δεν θα πληρώσει τίποτα η Νέα Οδός; Είναι το τμήμα της Αθηνών Λαμίας που παραδόθηκε σε ιδιώτες. 

Θυμίζουμε, η Αττική Οδός φτιάχτηκε με δικά μας χρήματα και χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που κι αυτά δικά μας ήταν. Και παραχωρήθηκε σε ικανότατους. 

-Τι ακριβώς μπορεί να διαχειριστεί ο ιδιωτικός τομέας; 
-Βάλε και την κυβέρνηση μέσα. 
-Το ίδιο είναι. 

Να ευχαριστούμε την κυβέρνηση που επεγκλώβισε χιλιάδες οδηγούς από την Αττική Οδό, είπε ο Στυλιανίδης. Να ευχαριστούμε δηλαδή αυτόν που μας εγκλώβισε. 

Ο Ηλεκτρικός σιδηρόδρομος μόνο πέρσι και φέτος δεν λειτούργησε από Κηφισιά εξαιτίας χιονόπτωσης. 


Αυτοί πώς τα καταφέρνουν σχεδόν δύο αιώνες, ρε παιδιά; Και διανύουν το 1/3 του πλανήτη, από Μόσχα μέχρι Βλαδιβοστόκ.

 Η κυβέρνηση δε μπορεί να διαχειριστεί σωστά ούτε την προπαγάνδα. Όχι. Θα παραιτήσουν τον Στυλιανίδη και καθαρίσαμε. Δεν είναι και στέλεχος της ΝΔ, δεν ήταν καν Έλληνας πολίτης όταν τον διάλεξαν για υπουργό. 

Δεν θα παραιτηθεί ο Κώστας Καραμανλής ο τρίτος ο μακρύτερος, γιατί όλη η Ελλάδα αμφιβάλει σοβαρά αν έχουμε υπουργό Συγκοινωνιών. 

Ο Πατούλης δεν φέρει καμία ευθύνη, αφού περιφερειάρχη έχουμε τη Δούρου. Τα εκχιονιστικά του Πατούλη, που πληρώνουμε χρυσά, τα είδαμε μόνο στην τηλεόραση σε καιρό λιακάδας.

Χαίρομαι τους αρμόδιους που όταν δεν συμβαίνει τίποτα, δεν κάνουν τίποτα, βγαίνουν στα κανάλια και μιλάνε ακατάπαυστα λες και κάτι γίνεται ή κάτι κάνουν. Και μας γεμίζουν φωτογραφίες τους στα κοινωνικά δίκτυα. Όταν κάτι συμβαίνει, πάλι δεν κάνουν τίποτα, ούτε βγαίνουν στα κανάλια. Συμπέρασμα: όταν δεν έχω καμία όρεξη να τους δω τους τρώω στη μάπα και όταν θέλω να δω τι λένε, εξαφανίζονται. Σα να λέμε είχα άγιο στο ατύχημα και δεν σκοτώθηκα, αλλά δεν τον είχα πριν το ατύχημα να μη γίνει. 

Τσαμπατζήδες μέχρι τέλους. Εντάξει, οι ημερομηνίες λήξης στα τρόφιμα δεν σημαίνουν ότι και καλά από κείνη τη μέρα θα χαλάσουν. Είναι εμπορικές, δηλαδή μέχρι πότε μπορείς να το πουλήσεις ή να το μοιράσεις. Αν το έχω ήδη αγοράσει ή το έχω δεχτεί πριν από αυτή την ημερομηνία και το καταναλώσω μετά, το πιθανότερο είναι να μην πάθω τίποτα. Δεν είναι δυνατόν όμως να μοιράζονται ληγμένα τρόφιμα και μάλιστα επίσημα. Τέλος.

ΕΠΙ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ. "Εσύ φταίω", λέει ο λαός, "Εγώ φταις", απαντά η κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: