25/1/22

Εδώ είναι Αττική Οδός, γομάρι

Δεν έκαναν τίποτα πριν την κακοκαιρία. Δεν έκαναν τίποτα κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας. Ελπίζω τουλάχιστον μην κάνουν τίποτα τώρα, μετά την κακοκαιρία. Δεν αντέχουμε άλλο. 

Δεν είδα να έχει δήμαρχο η Αθήνα στην κακοκαιρία. 

Απλά δωρεάν μαθήματα για τα εκχιονιστικά σου: διαθέτεις πολλά και πανάκριβα τέτοια. Όταν φτάνουν τα χιόνια και πάει να το στρώσει κλείνεις το δρόμο και βάζεις τα εκχιονιστικά να καθαρίσουν το οδόστρωμα. Ανοίγεις το δρόμο κι όταν ψυλλιαστείς ότι θα το ξαναστρώσει, τον ξανακλείνεις για όσο χρειάζονται τα εκχιονιστικά να τον καθαρίσουν πάλι. Όταν στέλνεις εκχιονιστικά σε δρόμο με εγκλωβισμένα χιλιάδες αυτοκίνητα σημαίνει δύο πράγματα: ή είσαι βλάκας ή δε σ' ενδιέφερε ποτέ πώς γίνεται η δουλειά. Μπορούσες να ρωτήσεις τον Φλωρινιώτη. 

Είμαι γκαντέμης. Ο άλλος ήταν εγκλωβισμένος στην Αττική Οδό και θα πάρει -κάποτε- αποζημίωση 2.000 €. Εγώ ήμουν 20 ώρες Μεσογείων – Αλεξάνδρας – Χαριλάου Τρικούπη και θα πάρω μόνο το αυτοκίνητό μου από Πατησίων, όπου μαθαίνω βρίσκεται γλιστρώντας σα χέλι στον πάγο. Στο νοσοκομείο Σωτηρία οι εξετάσεις των ασθενών δε μπορούν να πάνε από το ένα κτήριο στο άλλο. Το φαγητό το στέλνουν με μεσαιωνικούς καταπέλτες. Ο πρόεδρος της Αττικής Οδού διετέλεσε σύμβουλος του νυν πρωθυπουργού. 

Στο εργοστάσιο της Λάρκο εγκλωβίστηκαν δεκάδες εργαζόμενοι και κοιμήθηκαν εκεί. Δεν είναι κακή ιδέα για τον υπουργό Εργασίας. 

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. (του Ομίλου Ferrovie dello Stato Italiane Group-FSI) έστειλε τρένο να βοηθήσει στην Οινόη και τράκαρε στο τρένο των αποκλεισμένων και πεινασμένων. Τραυματίστηκαν 25. Και να σκεφτείς η συμβουλή της εταιρείας ήταν να χτυπήσουν στα γύρω σπίτια για βοήθεια. Μάιστα. Τα γύρω σπίτια θα τάιζαν 400 άτομα. Πού τους βρήκαμε, ρε; όχι πως μας άξιζε κάτι καλύτερο. 

Ο Στυλιανίδης ανέλαβε κοτζάμ υπουργείο Πολιτικής Προστασίας. Τι ακριβώς έκανε τόσους μήνες μέχρι τη χθεσινή χιονόπτωση; Και να πεις ότι έμπλεξε σε λαβύρινθους... Το υπουργείο του έχει τόσο εξειδικευμένο αντικείμενο, που δεν υπάρχει τίποτα πιο εύκολο να κάνει κι η θεία μου. Πιο εύκολο από τον χαλβά τον σιμιγδαλένιο. Κι έχει και υφυπουργό, τρομάρα του. Όλο το υπουργείο του μπορούσε να είναι μια απλή γραμματεία άλλου υπουργείου. Αν ο Στυλιανίδης είναι ανθρωπιστική βοήθεια της Κύπρου προς την Ελλάδα, θα το πάρω πολύ βαριά και θα προτείνω να στείλουμε στην Κύπρο για να βοηθήσει στην επανένωση του νησιού τον Γεωργιάδη και τον Βορίδη μαζί με τον Πλεύρη. Η ακροδεξιά ήταν πάντα εναντίον της ανεξάρτητης Κύπρου. Μαζί κι ο Καραμπελιάς. 

Εμείς εδώ στη ΝΔ αισιοδοξούμε. Αν δεν ξαναχιονίσει, αν οι βροχές δεν φέρουν πλημμύρες, αν η πανδημία υποχωρήσει το Πάσχα, αν ο τουρισμό μας θριαμβεύσει με τόσα ξεφτιλίκια που είδαν τα ξένα ΜΜΕ, αν σταματήσουν οι πολυήμερες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, αν πέσουν οι τιμές στα καύσιμα και στα τρόφιμα, αν έρθουν επενδυτές που θα βάλουν λεφτά κι όχι μόνο να πάρουν, αν δεν μειώσουμε κι άλλο τις συντάξεις, αν το καλοκαίρι δεν έχουμε καύσωνες, θαλασσοταραχές και πυρκαγιές δασών, τέλος πάντων, για να μην πολυλογώ, αν τίποτα δεν γίνει, θα θριαμβεύσουμε στις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν. 

Ελπίζω, τουλάχιστον, μην πάθαν τίποτα από τα χιόνια τα Ραφάλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: