9/7/21

Ασκούμε εκτελεστική αντιπολίτευση ή αξιωματική συμπολίτευση

Ασκούμε και τουριστική εξουσία
Εκτός από την αξιωματική υπάρχει και η πριγκιπική αντιπολίτευση: ως υπουργοί και πρωθυπουργοί αντιπολιτευόμαστε την προηγούμενη κυβέρνηση.

Ασκούμε αξιωματική συμπολίτευση, ασκούμε δημοσκοπήσεις, ασκούμε ΜΜΕ. Μια ζωή ασκούμενοι, επί χάρτου, άσκηση επί τούβλου τραπέζης. 

Θυμάστε το σκάνδαλο του μπακαλιάρου; Όταν η κυβέρνηση της ΕΡΕ υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ψήφισε νόμο για να υπάρχει μονοπώλιο μπακαλιάρου στη χώρα, το οποίο την εποχή εκείνη ήταν βασικό είδος διατροφής. Το μονοπώλιο, βεβαίως, ανήκε στον αδελφό του Καραμανλή, Αχιλλέα. Για να κοιμούνται οι παλιοί και να παθαίνουν οι νέοι. 

“Ένα μέρος, το 25% υπολογίσαμε, ένα μέρος του ελληνικού πληθυσμού θα φτωχύνει”, είπε εδώ και καιρό ποιος; 

Το είπε ο πλέον αρμόδιος, ο άνθρωπος που βρίσκεται σε θέση υπεύθυνη για την ευημερία της κοινωνίας, σύμφωνα με τον Αριστοτέλη. Ο κ. Σταϊκούρας, φερόμενος ως υπουργός Οικονομικών κάποιων εννοούσε ότι κάποιοι θα φτωχύνουν κι άλλο. Να είμαστε χαρούμενοι που τον έχουμε υπουργό Οικονομικών, αν κι εμείς τον έχουμε στο κεφάλι μας, άλλοι τον έχουν για να κονομάνε. Όμως τα λεφτά πάνε στα λεφτά, είναι η λαϊκή έκφραση του οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι. Αποφεύγουμε να λέμε οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι, για να μην παρεξηγηθούμε ότι ευχόμαστε για τον γείτονα. 

Και μην ελπίζεις σε διεθνείς φορείς που υπάρχουν για να παίρνουν, Η αγορά από πάρε δώσε, έγινε για σένα "δώσε-δώσε" και γι' αυτόν που έχει χρήμα κι εξουσία αγορά είναι "πάρε-πάρε". Για τους κυβερνητικούς ¨πούλα-πούλα". 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μας χαρίζει λεφτά. Μας τα (μοσχο)πουλάει και τα πληρώνουμε χρυσά όχι μόνο σε χρήμα, αλλά και σε δικαιώματα, κυρίως εργασιακά. Λέμε κι ευχαριστώ.

Αυτή η Μέρκελ, τέλος πάντων, τι μάρκα είναι; Δισεκατομμύρια ευρωμάρκα. Η Μέρκελ δεν είναι άτομο, είναι ρόλος. 

Διδασκόμαστε ξανά στο σχολείο τα άχρηστα λατινικά, μετά από παρέμβαση της Νομικού από τη Γαλλία κυρίας Κεραμιδαρέως, που φέρεται και ως υπουργός Παιδείας. Τα λατινικά όμως δεν είναι τόσο άχρηστα ιδού γιατί: 

Το ξέραμε ότι η Αριστερά ήταν ο Μαδούρειος Ίππος στα τείχη μας, αλλά γλιτώσαμε. Ούτε Κορέα, γίναμε, ούτε Βενεζουέλα. Γίναμε λίγο Αργεντινή, λίγο Βραζιλία και Βολιβία. Ζούμε συνθήκες  Ελλαστινικής Αμερικής, Η Δεξιά στέλνει φυλακή ή εξορία τους αριστερούς ηγέτες για να μην ξανακυβερνήσουν. Από κει πήρε την ιδέα ο χουντικός Βορίδης και πέταξε ότι πρέπει να γίνει κάτι θεσμικά ώστε να μην μπορεί να ξανακυβερνήσει η Αριστερά που έχει ελαττωματικές ιδέες.  Τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα όσο φαίνονται. Είναι πολύ χειρότερα:

Ο Μητσοτάκης μοιάζει του Ερντογάν. Είδαμε τον Ερντογάν να κλείνει φυλακή ως πραξικοπημαματίες αρχηγούς κομμάτων της αντιπολίτευσης, δημοσιογράφους, δικαστές. Από κοντά και ο Μητσοτάκης.

Τους αντιπολιτευόμενους πολιτικούς τους στέλνει σε προανακριτικές και  εξεταστικές επιτροπές της Βουλής. Το ίδιο προσπαθεί να κάνει και σε δημοσιογράφους που αντιπολιτεύονται. Τους στέλνει όμως προκαταβολικά κάθε τόσο στον εισαγγελέα για να μην ξεχνιόμαστε. Σε μία εβδομαδιαία  αντιπολιτευόμενη εφημερίδα δεν έδωσε τίποτα από τα 20 εκατομμύρια που μοιράστηκαν ακόμα και σε ανύπαρκτα σάιτ, ο “ιδιοκτήτης” ενός εξ αυτών είναι ήδη φυλακή. Ο Φουρθιώτης. (Τελευταία κάνει παρέα εκεί με τον γνωστό πιλότο) 

Τους απλούς αντιπολιτευόμενους πολίτες αφού τους απαγόρευσε να διαδηλώνουν, τους σπάει στο ξύλο, τους φυτεύει και μια μολότοφ και τους στέλνει στον εισαγγελέα να παιδεύονται πέντε χρόνια μέχρι ν’ αθωωθούν. 

Είμαστε η μοναδική χώρα που σε ομολογημένο διεθνές σκάνδαλο απειλεί επίσημα να φυλακίσει εισαγγελείς που το εξετάζουν και πρώην υπουργούς που τους το επέτρεψαν αυτό. 

 Ο Αδ-Όνειδος Γεωργιάδης βγαίνει και λέει ότι η εισαγγελέας (κατά της) διαφθοράς Τουλουπάκη -που ερευνά την ευθύνη του για το σκάνδαλο Νοβάρτις- πρέπει να πάει φυλακή. Μετά από λίγες μέρες παραπέμπεται για και για κακούργημα. Όχι ο Αδ-’Όνειδος, αλλά η Τουλουπάκη. Σύμ-πτωση. 

Καλέ μου Τύπε, όταν δεν καταφέρνεις να βρεις κυβερνητικά σκάνδαλα σήμερα ή δεν υπάρχουν σκάνδαλα ή είσαι άχρηστος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: