8/7/21

Ψηλά στις δημοσκοπήσεις η παΝΔημία

Τα σημερινά κρούσματα κορονοϊού είναι παρά ένα 1821. Αναμένεται δήλωση της Γιάννας Δασκαλάκη, τώρα Αγγελοπούλου, κάποτε Παρθένη. 

Ναι, ναι, τα κρούσματα αυξάνουν. Ευτυχώς που ο φερόμενος ως πρωθυπουργός μας πρόλαβε και ανήγγειλε την συγχώνευση -κουκέτα- δημόσιων νοσοκομείων. Πάνω στην ώρα.  

Ερώτημα: όταν ένα νοσοκομείο καταργείται, τι γίνεται το κτήριό του; Γιατί να μη χαριστεί σ' έναν ιδιώτη επιχειρηματία της υγείας; 

ΜΑΡΤΥΡΙΑ / Περνάγαμε ωραία στην ταβέρνα, μέχρι που σηκώθηκα όρθιος να χαιρετίσω παλιό φίλο που έμπαινε εκείνη τη στιγμή. Επί τόπου λαγωνικά της ασφαλείας προαστ(ε)ίων με πιάσανε και πήγαν να μου φορτώσουν πρόστιμο για ορθοστασία σε χώρο εστίασης, όπως μου είπαν. Ευτυχώς το παζάρεψα και μ' έγραψαν μόνο για οδήγηση χωρίς κράνος. 

Το μάθατε, παιδιά, ότι στον φετινό προϋπολογισμό είχαμε 600 εκατομμύρια λιγότερα για την υγεία; Δεν το είπε η τηλεόραση.

Οι ανώτατοι αξιωματικοί των δυνάμεων καταστολής χρησιμοποιούν μαφιόζικα “πακιστανικά” κινητά τηλέφωνα. Είπαμε μείωση δημοσίων δαπανών, αλλά όχι μέχρι εκεί. Ναι, επειδή οι υπηρεσίες δεν έχουν λεφτά παίρνουν “πακιστανικά” που είναι και πολύ πιο ακριβά. Τρέλα

Και στον ιδιωτικό τομέα θα παίρνουμε εργαζόμενους από μία επιχείρηση και θα τους στέλνουμε σε άλλη δανεικούς ή με υποσχετική, σαν ποδοσφαιριστές, για όσο χρειάζονται. Όλοι οι εργαζόμενοι θα είναι ενοικιαζόμενους για να μη χρειάζεται να προσλαμβάνουν οι εργοδότες. Αυτή η (υπ)ανάπτυξη έ4χει το προτέρημα να μη μειώνει την ανεργία, στοιχείο απαραίτητο για την αύξηση των (υπέρ)κερδών των μεγαλοεπιχειρηματιών. Ως επακόλουθο, λιγότερο χρήμα θα διαθέτουν οι καταναλωτές, κάτι καταστροφικό για την αγορά, αλλά δεν πειράζει, θα κλείσουν μόνο οι μικρομεσαίοι και θα ωφεληθούν οι μεγάλες εμπορικές αλυσίδες. 

Θεός Ερμής, προστάτης των κλεφτών, των τυχερών παιγνίων και του εμπορίου . Τι άλλο να πούμε για να καταλάβετε ότι πρέπει οπωσδήποτε να γίνει ο διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας;

Βρωμάει η δουλειά. Άρωμα εκλογών;

Δεν υπάρχουν σχόλια: