21/7/21

Τουρισμοκτονία στη Μύκονο

Η Μύκονος αποτελεί μοναδικό διεθνές φαινόμενο. Με το 95% των κατοίκων κι εργαζόμενων να έχουν κάνει εμβόλιο είχαμε τρομακτική διασπορά του κορονοϊού με τη στολή Δέλτα.

Και αυτό έγινε ενώ είχαμε εξονυχιστικούς ελέγχους σε πλοία αεροπλάνα με προορισμό Μύκονο. Βγάζαμε να νύχια των αεροπλάνων και πλοίων. Μη μιλήσουμε για τα ιδιωτικά γιοτ, για τις βάρκες που κουνιούνται ή για τα ιστιοπλοϊκά και για τα κρουαζιερόπλοια που έφταναν κάθε μέρα στο νησί. Από τον έλεγχο δεν πέρναγε ούτε κουνούπι. Τον απέφευγε τον έλεγχο ακόμα και ο κορονοϊός ο Δέλτας. 

Για τον αρμόδιο τουρίστα φερόμενο και ως υπουργό δεν έφταιγε για τη διασπορά ο τουρισμός αλλά ο ιός. Για τον φερόμενο ως τουρίστα πρωθυπουργό, σύμφωνα με τις κρατήσεις της μεγάλης TUI ο κορονοΪός δεν θα πήγαινε στη Μύκονο.

Αφού η προσωπική ευθύνη όλων των άλλων μαζί τους πρόδωσε, οι κυβερνητικοί επέβαλαν 10 ημερών λοκντάουν. Προς εθνική τιμή τους, δεν το είπαν αγγλιστί "lock down”, αλλά ελληνικότατα, πατριωτικά “περιοριστικά μέτρα”, όχι “τελευταία μίλια”, επίσης ξενικής διελεύσεως, σόρι, προελεύσεως. 

Αξέχαστες ονειρικές διακοπές στη Μύκονο χωρίς κολλητική μουσική στα μαγαζιά 24 ώρες τη μέρα, χωρίς νυχτερινή κυκλοφορία, κολλητική κι αυτή, από 1 έως 6 πμ. Ξυπνάμε στις 5:30 και τρέχουμε να δούμε τ' αρχαία. 

Το κύρος της κυβέρνησής μας διεθνώς είναι τόσο υψηλό που κανείς τουρίστας δεν ένοιωσε την ανάγκη να φύγει από το νησί και το πείραμα, μες στο λοκντάουν, αντιθέτως μάλιστα δεν είχαμε καμία ακύρωση στις αφίξεις, αλήθεια είναι το είπε ο Θεοχάρης, έτσι ο κορονοϊός είδε κι απόειδε ότι τον αγνοούν χαρακτηριστικά, τι να κάνει, τα μάζεψε κι έφυγε αυτός. 

Πολύ σωστά λοιπόν το λοκντάουν των 10 ημερών έκανε τη δουλειά του σε δύο και καταργήθηκε οικειοθελώς, με προσωπική του ευθύνη τηρώντας απόφαση του πρωθυπουργού, ονόματα δε λέμε.

Κυρ Θεο-Θεοχάρη, αφού δεν υπάρχουν ακυρώσεις στη Μύκονο γιατί καταργείτε τρέχοντας το λοκντάουν;  

Δεν υπάρχουν σχόλια: