21/7/21

Έξω πάμε καλά

Ο  Φιλαθλητικός παρελαύνει στου Ζωγράφου

Τι πήραν φέτος οι ελληνικές ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις; Μόνο ξένους παίκτες. 

Το όνειρο κάθε Έλληνα παίκτη οποιαδήποτε ομαδικού αθλήματος είναι να πάει σε ομάδα του εξωτερικού. Συγχαρητήρια για την αθλητική μας μέριμνα. Έχουμε και υφυπουργείο αθλητισμού,τρομάρα μας.  Ευτυχώς, τουλάχιστον δεν το κάναμε υπουργείο σαν το Τουρισμού.

Οι Μπακς πήραν πρωτάθλημα μετά από 50 χρόνια βάζοντας μπροστά έναν Έλληνα, που εμείς διώξαμε και βάλαμε μπροστά έναν Μητσοτάκη 

-Με Μητσοτάκη δυο Έλληνες πήραν πρωτάθλημα NBA.
-Ναι, αλλά μαύροι.
-Είδες τι καταφέρνουν οι λαθρομετανάστες μας μακριά από την Ελλάδα;
-Γι' αυτό δεν τους αφήνουμε να φύγουν;

Αν το πρωτάθλημα το έπαιρναν οι Σανς και όχι οι Μπακς, τότε οι φωστήρες ρατσιστές μας θα λέγανε ότι Γιάννης και Θανάσης είναι άχρηστοι νέγροι, λες και οι ίδιοι θα κατάφερναν ποτέ να φτάσουν στους τελικούς του NBA. 

Δεν έχουμε παιδεία στην Ελλάδα. Οι ρατσιστές μας είναι για κλάματα. Οι γκραν Αμερικάνοι ρατσιστές είναι τα μεγαλύτερα τσουτσέκια του κερατά του πατέρα τους, αλλά όταν πρόκειται για μαύρους συμπατριώτες τους στη μουσική και στον αθλητισμό παριστάνουν τους ανθρωπιστές θαυμαστές και υποστηρικτές και σωτήρες και δημιουργούς τους.

Η Ελλάδα είναι πολύ πίσω. Ούτε μαφία της προκοπής είχε στις ΗΠΑ, ούτε εγχώρια χούντα άξια, ούτε ακροδεξιούς σοβαρούς, ούτε καν Μητσοτάκηδες που μπορούν να βγάλουν μη κρατικά λεφτά. Τέτοιοι είμαστε.

Πάντως οι θρυλικές μεγάλες ομάδες μας είναι τζιμάνια στην  ανακάλυψη ταλέντων στο μπάσκετ. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κατάφερε να φτάσει μέχρι τον Φιλαθλητικό Ζωγράφου και μέχρι να τον πάρουν είδηση ΠΑΟ, ΟΣΦΠ, ΑΕΚ, ήταν πια στο ΝΒΑ. Είμαστε πρώτοι στο κυνήγι ταλέντων.  

Ο τουρισμός πάει θαυμάσια σύμφωνα με τον φερόμενο ως αρμόδιο υπουργό, αλλά οι φοιτητές ξεναγοί απαγορεύεται να κάνουν πρακτική εξέταση

Πολύ σωστά μελετημένο σχέδιο. Αν τουρίστας εντοπιστεί θετικός στην Αλόννησο πρέπει να πάει καραντίνα σε ξενοδοχείο της Σκιάθου, αλλά ξεχάσαμε πώς θα πάει, αφού απαγορεύεται να επιβιβαστεί σε πλοίο. Έτσι, μητέρα από τον Βόλο βρέθηκε θετική στην Αλόννησο και όλη η οικογένεια βρίσκεται στο δρόμο. Τους πετάνε φαγητό και νερό από μακριά, αλλά πού αφοδεύουν δεν μπορούμε να φανταστούμε. Ίσως στις σακούλες συσκευασίας των τροφίμων και στα αδειασμένα μπουκάλια του νερού.

Διακοπές στη Φολέγανδρο, τον νευρίασε η γκόμενά του και το καλό ελληνόπουλο τη σκότωσε, με τη βοήθεια φυσικά της γνωστής κακής στιγμής. Αυτή την εθνική μας παράδοσή οι πρόσφυγες δεν κατάφεραν να μας την χαλάσουν. 

Η γνωστή κακιά στιγμή παραμένει ασύλληπτη 

ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ / Το κωμικό δράμα Χρυσοχοΐδη θυμίζει την αστεία δυστυχία εκείνου που του άνοιξαν το αυτοκίνητο και του έκλεψαν μόνο το αντικλεπτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: