2/7/21

Όταν βαράει η ζέστη

Μεγάλη επιτυχία της αστυνομίας που έμεινε 9 μήνες ελεύθερος στην Αθήνα αυτός που ξέφυγε μέσ' απ' τα χέρια τους ενόσω τον παρακολουθούσαν. 

Ζορίστηκαν με την πτώση Πικάσο, τι να κάνουν, τον έπιασαν τον χιτλερικό Χρήστο Παππά. Φυσικά του εξήγησαν και του ζήτησαν συγνώμη. 

Για να πας ανεμβολίαστος σε νησί θα χρειαστεί να πληρώσεις ράπιντ τεστ, που θα στο κάνει υγειονομικό προσωπικό. Για να γυρίσεις όμως, αρκεί σελφ τεστ που θα δηλώσεις ότι το έκανες μόνος σου. Σωστό, γιατί σε λοκντάουν θα μπαίνεις το φθινόπωρο. 

Απελευθερώνουν την αγορά ενέργειας και τριπλασιάζεται η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Ποιος ακριβώς κερδίζει από αυτό; Γιατί γίνεται; Ευημερεί η κοινωνία; Έτσι όπως πάει η τιμή ρεύματος, στο τέλος θα συμφέρει να λειτουργούμε τις οικιακές συσκευές μας με μπαταρίες που θα τις φορτίζουμε στη ζούλα σε σταθμούς μετρό, έξω από τουαλέτες δημόσιων υπηρεσιών... δεχόμαστε κι άλλες ιδέες. 

Το 80% των υδάτινων αποθεμάτων της χώρας μας τα δίνουν σε ιδιώτες. Πώς τα δίνουν; Δικά τους είναι; Τι θα γίνει; Οι τύποι θα πουλάνε το νερό πανάκριβα στο Ντουμπάι και τη Σαουδική Αραβία κι εμείς θα πληρώνουμε στην ΕΥΔΑΠ πιο πολύ από τη ΔΕΗ. Στην αρχή θα κλέβουμε νερό από τις νησίδες των δρόμων για να πλυθούμε. Μετά θα κάνουμε παρακάμψεις έξω από το ρολόι. Κάποιοι θα κλέβουν από άλλους συμπάσχοντες. Όλες οι βρύσες κήπων θα έχουν κλειδαριές. Και θα μας λένε: “Μα, το νερό που σας δίνουμε είναι πιο φτηνό από το εμφιαλωμένο”. Για ποιότητα νερού δεν το συζητάμε. Στη Γαλλία πχ όταν έδωσαν σε ιδιώτες τα νερά έπεφτε κάθε μέρα η ποιότητα, όσο ανέβαινε η τιμή. Στο τέλος τα πήρε η τοπική αυτοδιοίκηση. (Προσοχή, εκεί η ΤΑ ασκεί εξουσία τοπική) 

Τα αφεντικά ήταν ήδη άγρια. Τώρα που νομιμοποίησε τις απαιτήσεις τους ο Χατζηδάκης ελπίζει ότι θα ηρεμήσουν. Αν ήταν σε κωμωδία θα μιλάγαμε για αδύναμο αστείο.  

Αντιλαϊκοί, απάνθρωποι νόμοι που περνάνε από τη Βουλή θα εφαρμοστούν με την άνεσή τους. Μήπως λαϊκή αντίσταση κάνει η Δικαιοσύνη; Μη γελάσω. Οι αφελείς που λένε ότι ο αντεργατικός νόμος δε θα περάσει από το λαό υπηρετούν άθελά τους εκείνους που ισχυρίζονται ότι για να να μην χειροτερέψει η ζωή σου -όχι να καλυτερέψει- δεν χρειάζεται αλλαγή κυβέρνησης. Ρε παιδιά, αφού τ' αφεντικά τα έκαναν αυτά και χωρίς νόμο, επειδή ψηφίστηκε θα τους εμποδίσει κάτι; Σοβαρευτείτε. 

Το ξέρατε ότι τους στίχους του “Ανεπανάληπτου” Βοσκόπουλου έγραψε ο συγγραφέας Γιώργος Σκούρτης και τη μουσική ο κολλητός του τραγουδιστής και κλασικός κιθαριστής Κώστας Καράλης; (Όταν πρωτοεμφανίστηκε με τραγούδια του Γιάννη Σπανού τον λέγαμε αδελφό της Ελπίδας) 

Έκανες λάθος ν' αρρωστήσεις / ιός με πάθος θα περάσει θα νομίσεις / Εγώ το ξέρω το τι είχα να σου δώσω / κι εσύ το ξέρεις πως θα σου τον μεταδώσω. Ανεμβολίαστος, Ανεμβολίαστος θα είμαι εγώ για σένα. 

"Ανεμβολίαστος", 
Ανεμβολίαστος" θα λες κι εσύ για μένα. 
Ανεμβολίαστος, 
Ανεμβολίαστος, σ’ το λέω και θυμήσου: 
Ανεμβολίαστος θα μείνω στη ζωή σου, 
Ανεμβολίαστος θα μείνω στη ζωή σου. 

Ήσουνα όμορφα μαζί μου / σου `δινα μόνο τη χαρά απ’ τη ζωή μου / Όταν με ήθελες με έβρισκες κοντά σου / κι όταν σε ήθελα σαν ξένη η αγκαλιά σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: