5/6/21

Μη νοιάζεσαι για τους μαφιόζους, νοιάζονται αυτοί για σένα

Υπουργός αγκαλιά με τον εφοπλιστή που, εκτός από αρχαιοκάπηλος, στ΄ αγγλικά, χέζει πάνω στον πρωθυπουργό, στα κατ’ εμάς τον έχει χεσμένο. Ένα όνομα μόνο θα σας πω: Τσιμενδώνη, το ναυάγιο των Αντικυθήρων. Όσο για τη Γκρικ Μάφια...

Ο Χρυσοχοΐδης Μητσοτάκης μας λέει, τι σας νοιάζει εσάς που σκοτώνονται οι μαφιόζοι μεταξύ τους;

Απαντάμε, πρώτον δεν σκοτώνονται μεταξύ τους, αλλά μεταξύ μας. Δίπλα μας, μπροστά μας. Όπως φαίνεται, κύριε Χρυσοχοΐδη, ούτε εσένα σε νοιάζει που σκοτώνονται οι μαφιόζοι, άντε μεταξύ τους. Τότε όμως, να μη σ' ενδιαφέρει κι αν εμείς, οι μη μαφιόζοι, πχ κλεβόμαστε μεταξύ μας, δερνόμαστε μεταξύ μας, σκοτωνόμαστε μεταξύ μας.

Τι με νοιάζει εμένα αν δέρνονται οι γείτονές μου μεταξύ τους; Γιατί να νοιάζει την αστυνομία; Δεν κάνουν διαδηλώσεις, εγκλήματα μεταξύ τους, μεταξύ φίλων, κάνουνε. Έλα, μωρέ, μεταξύ τους σφάζονται, δε χάθηκε ο κόσμος. 

Ο Χρυσοχοΐδης φεύγει από υπουργός Προστασίας της Αστυνομίας. Προτείνουμε να πάει στο υπουργείο Παιδείας. Πάνω-κάτω την ίδια δουλειά θα κάνει κι εκεί, αφού τα πανεπιστήμια θα είναι γεμάτα αστυνομικούς. Παραπαιδεία-Παπαπαιδεία, όπως και να το πάρετε σωστό θα είναι. Θα πεις, με Χρυσοχοϊδη στο Παιδείας κινδυνεύουν τα πανεπιστήμια να γεμίσουν και μαφιόζους, αλλά δε βαριέσαι, αυτοί ξέρουν καλό σημάδι.

Για τη δολοφονία της γυναίκας στην Αγία Βαρβάρα η αστυνομία ήταν διακριτική. Δεν ενόχλησε την κοινωνία. Το ότι την έσπαγε στο ξύλο, όπου την πετύχαινε, ο πρώην άνδρας της το είπαν οι γείτονες σε δημοσιογράφους και μέρες μετά η αστυνομία εδέησε να τον ψάξει, αλλά αυτός δεν τους έκανε τη χάρη, πήγε και παρουσιάστηκε μόνος του. Αδικία.

Στα νησιά ο εμβολιασμός δεν κόβει εισιτήρια, πάει πάτος. Τι φταίει; Η πολύ καλή ενημέρωση. Ιδέα δεν έχουν οι άνθρωποι επί του θέματος. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος τους είπε από το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης ότι νικήσαμε την πανδημία, οπότε οι άνθρωποι γιατί να τρέχουν για εμβόλια; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: