8/5/21

ΕυτυχισΜΜΕΝη Ελλάς

Είμαι ευτυχισμένος γιατί κανείς δε μπορεί να το διαψεύσει.

Διαθέτουμε μια κυβέρνηση που καταφέρνει να μην κρύβει και να πανηγυρίζει διεθνώς τις επιτυχίες της. Πετύχαμε να είμαστε σχεδόν πρώτοι με διαφορά στατιστικού λάθους στους νεκρούς από covid-19 ανά εκατομμύριο κατοίκων.  

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός μας πανηγυρίζει στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης το ότι είμαστε σχεδόν τελευταίοι στους εμβολιασμούς.

Τα πανηγύρια συνεχίζονται. Ενώ οι ΗΠΑ ξεκίνησαν να φορολογούν τους πλούσιους, εμείς τους ονομάζουμε όλους επενδυτές αόρατους για την εφορία. 

Οι Ισπανοί χωρίς να λυπούνται μειώνουν τις ώρες εργασίας, περνούν στο 6ωρο με τον ίδιο μισθό, εμείς πανηγυρίζουμε που τις αυξάνουμε και προχωράμε στο 10ωρο με τον ίδιο. 

Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που επίσημα, δηλαδή τηλεοπτικά, διακήρυξε ότι είναι τιμή για τον άνεργο να δουλεύει δωρεάν.

Ζω σε μια χώρα που ό,τι και να της συμβεί θα είναι επιτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ακόμα και τα ψέματα από τα ημιεπίσημα ΜΜΕ ή τα στόματα υπουργών και του ιδίου του πρωθυπουργού είναι πετυχημένα. Μόλις αποκαλύπτονται έχουν εμφανιστεί άλλα που τα καλύπτουν από τα μάτια μου. 

Είμαι ευτυχισμένος γιατί κανείς δε μπορεί να το διαψεύσει. Καμία άλλη κυβέρνηση δεν το είχε καταφέρει αυτό.

Ο ελληνικός λαός κατάφερε να μην του καταλογίζεται λάθος από την ώρα που πρώτη φορά στην ιστορία του ανέδειξε εκλογικά και μάλιστα αυτοδύναμο αυτόν που δεν ήθελε με τίποτα πρωθυπουργό. 

Και στον αθλητισμό είμαστε ευτυχισμένοι. Ειδικά στο ποδόσφαιρο έγινε αυτό που θέλαμε. Να μη σταματήσει το πρωτάθλημα, αλλά να μη βλέπουμε μπροστά μας τις ομάδες.   

Το θέατρο  ήταν κλειστό, αλλά δε μας έλειψε. Το απολαμβάνουμε ακόμα στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων και από τους παρουσιαστές, αλλά και από τους κυβερνητικούς χορηγούς των δελτίων.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: