25/5/21

Ανεργία στοπ

Μετά την απεργία καταργείται κι η ανεργία. Με νόμο, όσοι δεν δουλεύουν θεωρούνται τεμπέληδες και θα πληρώνουν πρόστιμα.

Σύμφωνα με ΝΔημοσκόπηση το 54% του ελληνικού λαού διαφωνεί με το εργασιακό νομοσχέδιο. Μόνο το 25% είναι υπέρ. Θα πεις, τι σ’ ενδιαφέρει εσένα που δε θα δουλέψεις ποτέ.

Είμαστε αγνώμονες. Ξεχνάμε ότι αυτό το νομοσχέδιο μας κάνει ίσους με τ' αφεντικά μας και διαπραγματευόμαστε στα ίσα μαζί του.

 Αν δουλεύεις, θα έρχεται η αρχή κάθε μήνα και θα παίζει πόσα θα σπας το κεφάλι σου πόσα εισπράτεις, πόσες μέρες δούλεψες, πόσες απλήρωτες υπερωρίες προσέφερες υπερήρωα, πόσα ρεπό έχεις να πάρεις αντί για λεφτά, πόσες Κυριακές δούλεψες και τι μπόνους πήρες... άστα μανιάνα, άσ’ τα να πάνε. 

Μια κι ασχολούμαστε, τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα γίνονται τις τελευταίες ώρες εργασίας. Οπότε με το 10ωρο και μάλιστα απλήρωτο θα απαλλαγούμε από πολλούς εργαζόμενους και θα μειώσουμε την ανεργία.

Η Μιτσουμπίσι στην Ιαπωνία εφαρμόζει 4ήμερη εργασία, χωρίς μείωση μισθού ή επέκταση  ωραρίου και σημειώνει αύξηση της αποδοτικότητας. Θυμίζουμε στην Ιαπωνία η πληρωμένη άδεια είναι υποχρεωτική από τους εργοδότες στους εργαζόμενους.

Όσοι δεν έχουν δουλειά γράφονται στο Ταμείο Αλλεργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: