7/12/20

Θα σκίσουμε ύφεση

Ευτυχώς που πέρσι πήραμε γούρια για το 2020.

Αυτό το λένε όσοι δεν πιστεύουν στα γούρια, τα ζώδια, δεν είναι προληπτικοί. Όσοι όμως είναι λένε, "σκέψου να μην είχαμε πάρει γούρια πέρσι, πώς θα ήμαστε τώρα".

Πάντως έχουμε κι ένα καλό στην υπόθεση. Καλά που μας ήρθε η πανδημία και καταφέραμε να μειώσουμε τις δαπάνες για την Υγεία κατά 600 εκατομμύρια σύμφωνα με τον καινούργιο προϋπολογισμό.

Γενικά δεν πρέπει να χαλάμε αλόγιστα κρατικό χρήμα που είναι να δώσουμε σε όσους δεν το χρειάζονται και δεν θα το ξοδέψουν ποτέ.

Έχουμε και ηθική δικαίωση. Επιτέλους αυτοκριτική του πρωθυπουργού για την άθλια κατάσταση με την πανδημία. Μητσοτάκης: "Εγώ φταίτε."

"Λάθος ότι φωτογραφήθηκα στην Πάρνηθα", είπε ο Μητσοτάκης στον Άλφα. Φυσικά και ήταν λάθος που φωτογραφήθηκε και μάλιστα χωρίς μάσκα. Έτσι τον πήρε είδηση ο κόσμος ότι παραβιάζει την καραντίνα.
Και όμως το είπε! Βουλευτής της ΝΔ απαντά για την ποδηλατάδα Μητσοτάκη: "Ο πρωθυπουργός γυμνάζεται και πρέπει να γυμνάζεται γιατί είναι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση!" (vid)

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλο ερώτημα. Όταν γίνει απάντημα θα κυβερνήσει.

Έχεις το δίκιο με το μέρος σου, αδελφέ, το βλέπω, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα δικαιωθείς.

Αστυνομικοί σε κινητοποιήσεις συλλαμβάνουν και συνηγόρους, την πέφτουν και σε δημοσιογράφους.Την πέφτουν με μοτοσικλέτες και σε δημοσιογράφους. Μητσοτάκης Ερντογάν σε δημοκρατική εκ(ν)τροπή.

ΥΦΕΣΗ Γ' ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2020. ΚΕΡΔΑΜΕ...
Γαλλία -3,9%
Γερμανία -4%
Ιταλία -5%
Ισπανία -8,7%
Πορτογαλία -5,7%
Ευρωζώνη  -4,4%
Ελλάδα  -11,7%

Κι αν βρεθεί ευρωπαϊκή χώρα με υψηλότερη ύφεση, μας καταδικάσουν δηλαδή στη δεύτερη θέση θ' ασκήσουμε ΄ύφεση

Ήδη από το παγκάρι και μετά γνωρίζαμε ότι οι εκκλησίες είναι χώροι λιανεμπορίου. Αλλά και πιο παλιά, ήδη από την εποχή του Ναού του Σολομώντος. Θυμίζουμε, τότε ο Χριστός πλάκωσε στις μάπες τους μικροπωλητές στον προαύλιο χώρο. Λόγω ψαλμωδιών οι ναοί είναι και χώροι ψυχαγωγίας. Με το αντίδωρο είναι και χώροι εστίασης. Με λίγα λόγια και πολλά κρούσματα οι ιεροί ναοί είναι εκτός από χώροι λιανεμπορίου είναι, από πολλές απόψεις και χώροι υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Μετράμε κάθε μέρα πάνω από 100 νεκρούς εξαιτίας του κορονοϊού. Είναι πόλεμος; Για να δούμε: από 28 Οκτωβρίου του 1940 μέχρι τις 31 Μαΐου 1941, όταν έπεσε και η Κρήτη, 216 μέρες κράτησε η εισβολή στη χώρα μας της φασιστικής Ιταλίας και της ναζιστικής Γερμανίας. Οι νεκροί ήταν 13.325. Δηλαδή μόλις (!) 61 με 62 την ημέρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: