24/11/20

Όχι άλλες ΜΜΕθ

Γεραπετρίτης: «Αν είχαμε περισσότερες ΜΕΘ, θα είχαμε περισσότερους νεκρούς». Σα δε ντρέπεστε. Γιατί, ρε σεις, από την πρώτη μέρα της πανδημίας δεν κλείσατε όλες τις ΜΕΘ να γλυτώσει ο κόσμος; No ΜΕΘ, No Death.


Το 99% των κορονοπαθών πεθαίνει στα νοσοκομεία. Άρα αν δεν είχαμε νοσοκομεία θα είχαν γλυτώσει σχεδόν όλοι.


Αν είχαμε περισσότερες ΜΕΘ, ηλίθιε, η θνητότητα δεν θα ήταν 50% #Γεραπετριτης_στατς
Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά από τις 7 μμ για να μη χάνουμε τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων και ξεχνάμε ότι ζούμε σ' ένα παράδεισο ιδανικών κυβερνώντων.

επίταξη 

1. διαταγή, προσταγή
2. η οριστική ή προσωρινή αφαίρεση κινητής ή ακίνητης περιουσίας καθώς και προσωπικών υπηρεσιών, που γίνεται από το κράτος για στρατιωτικούς σκοπούς σε καιρό πολέμου ή επιστράτευσης ή για δημόσια ωφέλεια

Οποιαδήποτε μορφή αναγκαστικής εργασίας απαγορεύεται. Ειδικοί νόμοι ρυθμίζουν τα σχετικά με την επίταξη προσωπικών υπηρεσιών σε περίπτωση πολέμου ή επιστράτευσης ή για την αντιμετώπιση αναγκών της άμυνας της Χώρας ή επείγουσας κοινωνικής ανάγκης από θεομηνία ή ανάγκης που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, καθώς και τα σχετικά με την προσφορά προσωπικής εργασίας στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης για την ικανοποίηση τοπικών αναγκών. (Σύνταγμα της Ελλάδας, άρθρο 22 παράγραφος 4)

ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ;
Δεν τίθεται θέμα ηλιθιότητας. Απλώς ο Γεραπετρίτης με αφέλεια δημοσιοποίησε κάτι που λέγεται μέσα στην κυβέρνηση: "Αν φτιάχναμε κι άλλες ΜΕΘ θα καταγράφονταν περισσότεροι νεκροί". Σωστό, ειδικά αν λάβουμε υπόψιν μας ότι τους ενδιαφέρει η εντύπωση και όχι η ουσία,όπως ειλικρινέστατα απεκάλυψε στη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ, επίσης αφελώς, ο επικεφαλής της ομάδας Μητσοτάκης πριν γίνει πρωθυπουργός.

Καλέ μου άθρωπα που σ' έκαναν και υπουργό εξ απορρήτων του πρωθυπουργού, καλό θα ήταν να θυμηθείς μια βασική αρχή της δημόσιας σφαίρας: άμα πεις μια βλακεία θα το καταλάβουν κάποιοι. Αν όμως, προσπαθήσεις ν' ανασκευάσεις θα σε πάρουν είδηση όλοι. Πιο λαϊκιστί: "Αν πας να τα μπαλώσεις θα δουν όλοι τα βρακιά σου".   

Δεν υπάρχουν σχόλια: