24/11/20

Δεν έχουμε καπιταλισμό της προκοπής

Εντάξει, κόβουν 572 εκατομμύρια από την Υγεία εν μέσω πανδημίας και δεν έχουμε λεφτά ν' αγοράσουμε λεωφορεία, γιατί δεν έχουμε κράτος, φίλε μου. Αλλά το ανάποδο δεν το αντέχω: 
Δεν είναι καπιταλισμός αυτό, φίλε μου. Η Ετζίαν αγοράζει δωρεάν την Ολυμπιακή και γίνεται μονοπώλιο, αλλά καταφέρνει να χρεοκοπήσει και το κράτος της δίνει 120 εκατομμύρια παραπάνω για να μην κλείσει ή καλύτερα για να μην την αγοράσει άλλη αεροπορική εταιρεία και μας ρίξει το εθνικό φρόνημα. Τι ελεύθερη αγορά είναι αυτή; Αγόρασε μετοχές της, καπιταλισμό έχουμε, ρε ηλίθιε. Γιατί προστατεύει το κράτος μια εταιρεία σε βάρος των άλλων; Οι κρατικές ενισχύσεις είναι σοσιαλιστικά κόλπα. Τι σόι επιχειρηματικότητα πλασάρουν; Με επιδόματα τσακίζουν την ελεύθερη αγορά που φαντάστηκαν ότι υπάρχει. Δεν είναι νεοφιλελεύθεροι αυτοί. Συμμορίτες είναι που αρπάζουν από τις τσέπες μας και μοιράζουν στις τσέπες των χορηγών τους. Μπλέξανε τ' αρχίδια με τις αμυγδαλές. Και τις Βούρτσες με τον Βρούτση. 


Ο Βασιλάκης ο Κικίλιας στη Θεσσαλονίκη επέταξε γιατρούς του δημοσίου να δουλεύουν για ιδιωτικές κλινικές. Εγώ είμαι κλινικάρχης, το κράτος με νοικιάζει με υπερδιπλάσια από την εμπορική τιμή και μου φέρνει και γιατρούς να δουλεύουν τσάμπα για μένα. Αν αυτό είναι καπιταλισμός, σύστημα τιμών, αγορών και μάλιστα ελεύθερων, τότε ο Τσιόδρας είναι χορεύτρια στον πάγο, δικέ μου.

Δεν ξέρω πού ζούμε. Έχουμε στο κεφάλι και τις τσέπες μας μια κυβέρνηση που πιστεύει ότι στις επόμενες εκλογές ο λαός για την αποτυχία της θα τιμωρήσει την αντιπολίτευση.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τα έκανε μαντάρα,  έριξε το φταίξιμο στο λαό και απαιτεί παραίτηση του λαού με τον εγκλεισμό του σε κατ οίκον περιορισμό. 

Αν δεν τρελαθούμε τώρα τη γλυτώσαμε για όλη μας τη ζωή. Έχουμε και παρέμβαση εισαγγελέα για τη συμμετοχή Τσίπρα, Κουτσούμπα και Βαρουφάκη στις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου!. Ι(Ν)Δανικοί αυτόχειρες. Κάνουν ό,τι μπορούν για να ενώσουν την Αριστερά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Welth X που παρουσιάζει το «Βήμα της Κυριακής» οι 505 Έλληνες πολυεκατομμυριούχοι διαθέτουν συνολική περιουσία 60 δισεκατομμυρίων ευρώ την οποία, είδαν μάλιστα να αυξάνεται κατά 20% σε σχέση με πέρυσι. 

Σύμφωνα με τον ΣΕΒ το 10% των κατοίκων της Ελλάδας είναι εύποροι. Αν ο κορονοϊός ήταν δίκαιος, όπως ισχυρίζονται κάποιοι, θα έπρεπε να έχουμε και το 10% των νεκρών της πανδημίας από τα ανώτερα στρώματα. Δηλαδή πάνω-κάτω θα έπρεπε να έχουμε 200 εύπορους νεκρούς από τον κορονοϊό. Φυσικά και δεν έχουμε. Γιατί άραγε;

Το φύλαγα, το βρήκα και το πετάω για να μη με βαραίνει: καλέ μου άθρωπα, εδώ ο κόσμος καίγεται και πεθαίνει. Εγώ μου λες να καταδικάζω τον Πολάκη επειδή του την πέφτουν άσχημα οι συστηματίες; Θα βρίζω έναν μποξέρ επειδή του ρίχνει μπουνιές ο αντίπαλος; 

Διόρθωση. Ο Αδ-Όνειδος Γεωργιάδης δεν είναι υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου. ΄Έχει χαρτοφυλάκιο, απλώς το χαρτοφυλάκιό του αυτό δεν έχει τίποτα. 

Εδώ η καλή πατέντα. Τα χειρουργεία έχουν μηχανήματα, άρα μπορούμε και τα κάνουμε ΜΕΘ. Αν θες να χειρουργηθείς πούλα το σπίτι σου και πήγαινε σε ιδιωτικό.  

Δεν (σε) πιστεύω



ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΧΟΛΑΣΕΙΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΘΑΝΕΙ ΑΠΟ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30 ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: