14/6/20

Όλα καλά

Το ξέρατε ότι ζείτε σε πλούσια χώρα; Ξέρετε ότι οι θέσεις εργασίας μειώθηκαν, αλλά μειώθηκε και η ανεργία; Ξέρετε ότι είναι μυστικό το πόσα πήρε κάθε ΜΜΕ από τα 20 εκατομμύρια για τη δωρεάν καμπάνια κατά του κορονοϊού; Ξέρετε ότι η χώρα μας είναι τυχερή που έχει ύφεση, γιατί είναι θετική αυτή η ύφεση, ενώ η ανάπτυξη των τελευταίων τριμήνων ήταν αρνητική;

Κατατέθηκε νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο τιμωρείται η κακοκεφιά. Κανείς και καμία δεν επιτρέπεται να κυκλοφορεί στο δρόμο να να δείχνει στεναχώρια ή ανησυχία ή και φόβο. Όλοι και όλες είμαστε υποχρεωμένοι, υποχρεωμένες και κυκλοφορούμε όλο χαρά, σαν την τρελή χαρά. Η στεναχώρια δίνει κακό μήνυμα στην αγορά και στο εξωτερικό ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά στη χώρα μας. Με το χαμόγελο στα χείλη. Αν το ξεχάσεις στο σπίτι το χαμόγελο, θα κάνεις κακό στην πατρίδα σου και θα το πληρώσεις ακριβά. Χίλια ευρά πρόστιμο για όποιον δε χαμογελάει. Εντάξει; Μεταξύ μας μιλάμε μόνο για τα ευχάριστα που συμβαίνουν στη χώρα μας, όχι στην τσέπη μας.

Θαύμα, θαύμα. Ήμουν κουφός και είδα. Ο φερόμενος ως υπουργός Εργασίας κύριος Βρούτσες μπλε πανηγυρίζει. Έχουμε κλείσιμο επιχειρήσεων, χάθηκαν στην πανδημία 260 χιλιάδες θέσεις εργασίας, αλλά για τον κύριο Βρούτση η ανεργία μειώθηκε. Πώς έγινε αυτό; Με απλό, απλοϊκό τρόπο. Όσοι έχασαν τη δουλειά τους επειδή ανεστάλη η σύμβαση εργασίας τους σε επιχειρήσεις που δεν άνοιξαν, δεν είναι άνεργοι, αλλά οικονομικά μη ενεργοί. Τότε να χάσουμε τη δουλειά μας για να μειωθεί η ανεργία. Να προσφέρουμε κι εμείς κάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: