21/4/21

21η Απριλίου κλεισμένοι σπίτια μας

Σαν και πέρσι τέτοια μέρα
Από δω το 'χαμε, από κει το 'χαμε, τώρα μας κυνηγάει και ο μαξιλαροϊός. (Λόγω ημέρας και ο γυψοϊός)

21 δισ. του μαξιλαριού πού πήγαν; Δεν ξέρουν ούτε αυτοί που τα χάρισαν.

Έκλεισα την πόρτα στον κορονοϊό και έμειναν έξω η σύνταξη της γιαγιάς, του παππού. Πάνε και τα αναδρομικά στις συντάξεις, το Συμβούλιο Επικρατείας ανέτρεψε και τον παλιότερο εαυτό του: όσο είχαμε κυβέρνηση Τσίπρα έπρεπε να δοθούν τα χρήματα για να ζοριστεί. Με Μητσοτάκη πρωθυπουργό όχι.

Κλείστηκα σπίτι και δεν φοβήθηκα την πανδημία. Στην αρχή μου φάγαν το δώρο του Πάσχα, μετά η δουλειά μου έγινε τηλεργασία. Ύστερα είχα διαδοχικά: κόψιμο του 50% του μισθού μου, δουλειά εκ περιτροπής, μείωση του κατώτατου μισθού και υποβάθμισή του σε υποκατώτατο, ξεφτιλίστηκα με το βάουτσερ, ήρθε και η απόλυση, η τράπεζα μου πήρε το σπίτι.... ΑΛΛΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΔΕΝ ΚΟΛΛΗΣΑ

Χριστός Ανέστη και καλό οικονομικό κι εργασιακό Γολγοθά. Και καλή λευτεριά.

Η Ελλάδα θα είναι η χώρα της ΕΕ με τη μεγαλύτερη ύφεση. Είχε λεφτά να ενισχύσει την οικονομία, αλλά τα χάρισε στην αρπαχτή.

Ετοιμαστείτε για εξόδους, αλλά με προσοχή. Η τιμή του αμερικανικού αργού έχασε και 250% της αξίας και το βαρέλι έφτασε τα -40, 32 δολάρια. Τα περιοριστικά μέτρα για την υγειά μας φεύγουν. Πάνω απ’ όλα οικονομία.  Φυσικά το ότι οι παραγωγοί πληρώνουν χονδρέμπορους για να φύγει από πάνω τους το εμπόρευμα δε σημαίνει ότι οι τελευταίοι δεν κοστολογούν την αποθήκευση. Μην περιμένεις να πέσει αισθητά η τιμή της βενζίνης. Αν πέσει.

Και μόλις έρθει η καλή λευτεριά, θα βγούμε από τα σπίτια μας και θ’ ακριβύνει η βενζίνη.

Βουλγαρία, Σερβία, Αλβανία έχουν αναλογικά λιγότερους νεκρούς απ' όσους η Ελλάδα που έχει και τον Μωυσή. Κι αυτό επειδή πολύ απλά τα μέτρα κατά του κορονοϊού πάρθηκαν για την κονόμα κάποιων.

Πώς το είπανε; Προσλήψεις, προλήψεις ή συλλήψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας;

Στο Μαξίμου να τ’ αρπάζουν κι οι λοιπού να τις αρπάζουν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: