21/4/21

Μονομαχία στο Ελλ. Χρέος

Κανένα πολιτικό πρόβλημα δεν λύθηκε επικοινωνιακά
Οι χώρες που ευημερούν έχουν πλούσιους. Οι χώρες που διαλύονται έχουν πολύ πλούσιους. 

Τα λεφτά δεν φτάνουν για όλους. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παίρνει μέτρα και βολεύει τη ζωή όσων βγάζουν κάθε χρόνο από 50 χιλιάδες ευρώ και πάνω. Οι άλλοι δεν αξίζουν να τους βοηθάνε. 

Πάντως ως χώρα και ως άνθρωποι είμαστε ευρωπαϊσταί. Παραμένουμε στο ευρώ, αλλά αυτό παραμένει όξω από δω, και πιο πολύ έξω από τις τσέπες μας.

Οι υπουργοί Μητσοτάκη δεν κάνουν παρέα με τον μαγαζάτορα της γειτονιάς που θα βάλει λουκέτο, δεν κάνουν διακοπές μαζί με τον υπαλληλάκο που θ’ απολυθεί, δεν θα περνούν τα Χριστούγεννα τους στο Λονδίνο μαζί με τον συνταξιούχο της πουλημένης ΔΕΗς. 

Ποιος πληρώνει το μάρμαρο; Πάντως όχι η (Τσι)Μενδώνη

Σε όλο τον κόσμο οι φτωχοί πληρώνουν τα δάνεια των πλουσίων, γι’ αυτό δεν τους περισσεύουν χρήματα να πληρώσουν τα δικά τους. 

Οι τράπεζες πολύ σωστά δεν δανείζουν φτωχούς και υποψήφιους φτωχούς. Δίνουν δάνεια μόνο σε πλούσιους, γιατί καλύτερα να μη σε πληρώνει πλούσιος, τιμή σου, παρά να μην σε πληρώνει φτωχός. Ξεφτίλα σου.

Ομολογώ, είμαι πλούσιος με τη θέλησή μου και εκ προμελέτης. Γιατί, παρακαλώ, χρωστάω στην εφορία; Δεν με δάνεισε ποτέ. Άρα δεν την πληρώνω.

Οι μη πλούσιοι Έλληνες δεν πληρώνουν σαν μαλάκες. Οι μαλάκες πληρώνουν σαν Έλληνες. Για να ξαναμπούμε σε μνημόνιο και να πάρουμε δάνειο πρέπει πρώτα να το πληρώσουμε ακριβά και να τελειώσουν τα λεφτά που μείνανε. Υπομονή, σε ένα-δυο μήνες θα τα έχουν φάει όλα. (Ονόματα δε λέμε, μην εκθέτουμε οικογένειες) 

Όλα στο φως. Πλήρης δια-δάνεια. ΝΔ-ΠΑΣΟΚΙΝΑΛΛoi δεν έχουν θαλασσοδάνεια, διότι τα δάνειά τους είναι βουνά. Το μισό δισ. χρωστούμενα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κατακεραυνώνουν τα υπόλοιπα κόμματα που φαίνεται ότι έχουν πολλά λεφτά και δεν έχουν ανάγκη από δάνεια. Πού τα βρήκαν; Ε; Πού τα βρήκαν; 

ΝΔ – ΚΙΝΑΛΛοι: «Tα δάνειά μας εξυπηρετεί πια το ΔΝΤ που έβαλε μνημόνιο στα κόμματά μας. Δε θα ξοφλήσουμε ποτέ, κουφάλες τραπεζίτες». Κοινάλ ΝΔανεικά κι αγύριστα.

Οι Μητσοτάκηδες είναι αθάνατοι, γι' αυτό είπαν ότι η ΝΔ θ' αποπληρώσει τα τραπεζικά της δάνεια δίνοντας ένα εκατομμύριο € το χρόνο. Δηλαδή θα αποπληρώσει σε 200-300 χρόνια, αφού μεγαλώνουν. Τότε πάλι Μητσοτάκη θα έχουμε.

Επί τη ευκαιρία εξηγούμεθα: Ο επίτιμος πατέρας λέγεται Μητσοτάκουλας από το “Δράκουλας”. Ο υιός λέγεται Μητσοτακούλης από το Κούλης. Μητσοτακούλα η Ντόρα και Μητσοτάκι ο γιος της.    

Τι θυμάμαι!... Πάνω από 400.000 € ήταν το κόστος της εκλογικής μάχης για την εκλογή προέδρου της ΝΔ. Πού τα βρήκαν; Οι αγορές εισιτηρίου για είσοδο στο παραβάν δεν κάλυψε πολλά, γιατί πολλοί είχαν ήδη πάρει λεφτά από το κόμμα για να πάνε να ψηφίσουν. 

Πολύ γέλιο έπεσε όταν μάθαμε ότι γίνεται εξεταστική επιτροπή στη Βουλή για τους υπερδανεισμούς κομμάτων και καναλιών. Άλλοι γελούσαν μαθαίνοντας ότι έπαιρναν δάνεια αυτοί οι φορείς με εγγύηση το πιθανό ποσοστό τους στις επόμενες εκλογές. Άλλοι γελούσαν μαθαίνοντας ότι χρειαζόταν εξεταστική επιτροπή για ν' αποδειχτεί αυτό. Οι ευθύνες δεν (άγονται και) φέρονται από κανέναν και γελάνε ακόμα.

Συνελήφθη επιχειρηματίας που από 2003 έως 2012 απέκρυψε καθαρά εισοδήματα με αναλογούντα φόρο που ανέρχεται σε 17.672.513,30 ευρώ. Κίνησε υποψίες επειδή είναι ιδιοκτήτης δύο γνωστών καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας που δεν κατεστράφη εξαιτίας των συνεχών διαδηλώσεων εκείνων των χρόνων, όπως έλεγαν τα τότε κυβερνητικά κανάλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: