9/7/19

Κυβερνητικό σχήμα λόγου

Ο δεύτερη φορά Μητσοτάκης στο Μαξίμου, το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και υπουργός Δικαιοσύνης ένας γιατρός.

Ο καιρός δείχνει ότι η νέα κυβέρνηση μπήκε αμέσως στο ψητό λόγω καύσωνα.

Η κυβέρνηση που μόνταρε ο δεύτερη φορά Μητσοτάκης έχει σκοπό να ελαφρύνει το κράτος, γι’ αυτό είναι μεγαλύτερη από την προηγούμενη. Τα 17 υπουργεία ήταν λίγα κατάργησε αυτό για τη μετανάστευση κι έφτιαξε άλλα τρία, άλλες τρεις υπηρεσίες.

Το κυβερνητικό σχήμα έχει 46 άντρες και πέντε γυναίκες, οι οποίες ελπίζουμε να μην αφήσουν το νοικοκυριό και να δουλεύουν από το σπίτι τους ψήνοντας το φαγητό, την ώρα που σκουπίζουν, σφουγγαρίζουν, πλένουν πιάτα, σιδερώνουν ρούχα. Τους το υποσχέθηκε προεκλογικά ο δεύτερη φορά Μητσοτάκης.

Ο Μηταράκης που είχε ανασφάλιστη εργαζόμενη κι έφαγε και μια καταδικαστική απόφαση εναντίον του τοποθετήθηκε υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για την ασφάλιση. Λογικό.

Η εμπειρία μετράει. Ο Χατζηδάκης θα σώσει τη ΔΕΗ ως σωτήρας της Ολυμπιακής.

Η μεταναστευτική πολιτική είναι για τον ΟΗΕ θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά τι ξέρουν αυτοί; Ο δεύτερη φορά Μητσοτάκης διέκρινε ότι είναι θέμα καταστολής και την πέρασε με υφυπουργείο στο Δημόσιας Τάξης.

Στη μετανάστευση ανήκουν και οι φοιτητές που έρχονται από άλλες χώρες και πρέπει να περάσουν πρώτα από την αστυνομία, για να τους κοπεί η όρεξη να κάνουν σκονάκια στις εξετάσεις.

Κατά τη γνώμη μας όλοι όσοι μπαίνουν στην Ελλάδα είναι εισβολείς, κι έπρεπε την αρμοδιότητα να την έχει το υπουργείο Εθνικής Αμύνης και μιζών για τα οπλικά συστήματα.

Να καταργηθεί αμέσως το υπουργείο Τουρισμού και να γίνει υφυπουργείο Εθνικής Αμύνης.

Είμαι πολύ βλάκας. Δεν κατάλαβα τον λόγο που το υπουργείο Τουρισμού χρειάζεται και υφυπουργό.

Συγνώμη, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε προγραμματική και, πιο σωστά, θεσμική αντιπολίτευση. Σημειώνουμε ότι ακόμα δεν φτιάχτηκε στο Δημόσιας Τάξης υφυπουργείο Εξαρχείων και δεν υπάρχει ακόμα υπουργείο ή έστω ένας οργανισμός αποξήρανσης της συμφωνίας των Πρεσπών. Ούτε η Παναγιωταρέα, ούτε η κόρη της διορίστηκαν ακόμα κάπου. Η κοπέλα του ΠΑΣΟΚ, η Μενδώνη, υπουργός Πολιτισμού του δεύτερη φορά Μητσοτάκης ήταν εκείνη που έστησε το μεγάλο κόλπο με την Αμφιθέα και βάφτισε την Παναγιωταρέα εκπρόσωπο τάφου. Αδημονούμε για τις νέες περιπέτειες.

SOS στη Γεωμετρία: «Τι σχήμα είναι το κυβερνητικό;»
α. Κυβικό
β. Πολυπρόσωπο
γ. Υγρό
δ. Μπλε
ε. Σχήμα λόγου

Από το Μαξίμου μέχρι το Κολωνάκι ακούστηκε η απαίτηση που έδωσε την ατάκα της ημέρας: «Πρόωρες δημοσκοπήσεις τώρα».

Ακόμα δεν έφυγε κανένας βουλευτής του Βελόπουλου για ΝΔ. Υπομονή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: