31/7/19

Τρεις (χιλιάδες) παίδες εν Μαξίμω

Είμαστε όλοι παίδες εν καμίνω, όχι μόνο οι τρεις της μυθολογίας του Ιουδαϊσμού. Όπως όλες οι εμπορικές έτσι και οι φωτιές στα δάση πάγωσαν προεκλογικά. Τώρα στις δόξες τους ψάχνουν ποιον ικανοποιούν ως υποσχέσεις που κρατούνται.

Κατά τα άλλα, στην Ελλάδα έχουμε Μητσοτάκη και σεισμική ανακολουθία με όσα υποσχεμένα δεν κάνει και πλασάρει ως δικά του κάποια απ’ όσα είχε κάνει ο προηγούμενος.

Ποιος να πρωτοδιαμαρτυρηθεί; Οι ακροδεξιοί που ψήφισαν ΝΔ ή όσοι δεν την ψήφισαν κι αισθάνονται πως τιμωρούνται;

Πάντως όχι όσοι έχουν ακίνητη περιουσία επιπέδου ενός εκατομμυρίου ευρώ, γιατί κάτι λίγα 100 εκ.  που ήταν να δώσει στο λαό τα έδωσε σ’ αυτούς ως απαλλαγή μετά από μείωση ΕΝΦΙΑ με τον νέο φορολογικό νόμο στο πλαίσιο της παλιάς φορολόγησης όσων η κυβέρνηση έχει εύκολους.

Δεν θα διαμαρτυρηθούν οι τραπεζίτες στους οποίους ο Γεωργιάδης -όχι ο παιδεραστής, ο άλλος- εξασφάλισε άλλο ένα άσυλο για όσα εκατομμύρια πετούν απ’ το παράθυρο λες κι είναι δικά τους, λες και δεν προέρχονται από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που πληρώνουν οι γνωστοί άγνωστοι μαλάκες όπως εγώ.

Μια και δεν το αναφέραμε, ποιοι κυβερνούν αυτό τον τόπο; Μηδενικά σε λογαριασμούς οφσόρ, τα μηδενικά στα τριακόσια εκατομμύρια δανεικά κι αγύριστα της ΝΔ και τα μηδενικά που κρύβονται πίσω από βιογραφικά που δεν ψηφίζονται.

Ο έλεγχος διαφθοράς θα γίνεται προαιρετικά, ορθώνεται στους δικαστές τείχος απορρήτων στοιχείων. Τα κονομήσαμε πάλι.

Ο Γεώργιος Μιχαηλίδης (Βιζυηνός) διατυπώνει ξανά το αιώνιο ρητορικό ερώτημα: «Ποίος ήτον ο φονεύς του αδελφού μου;» Παίδες εν Μαξίμω, καλώς δεχτήκατε τον Κορκονέα. Αύριο θα κάνει μπιτς πάρτι στη Μπζαρού, παρέα με τον Φλώρο. Είχε πρότερο σύννομο βίο, σύμφωνα και με τον παλιό ποινικό κώδικα. Οι δικαστές του δεν έχουν.

Παίδες εν Μαξίμω, τι κάθεστε και πασχίζετε με τροπολογίες προκειμένου να εξυπηρετήσετε τον (γιο) Λάτση; Πείτε μας πόσα του χρωστάει ο καθένας μας να του τα δώσουμε να τελειώνουμε, μην ταλαιπωρείστε εσείς και μη νευριάζουμε εμείς.
Αυτό δεν συμβαίνει στην Ελλάδα των τούβλων Κεραμέως, γιατί σχεδόν ποτέ δεν παρατηρείται κάποιος να διαβάζει βιβλίο στο αεροπλάνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: