31/7/19

Φτυάρια στο Ελληνικό

ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΒΡΕΧΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΜΕΙΣ ΚΡΑΤΟΥΣΑΜΕ ΟΜΠΡΕΛΕΣ
Ο Γέρων Πάει Ίσιος: Το μέλλον μας δεν είναι οι μπουλντόζες στο Ελληνικό. Είναι τα φτυάρια για τους Έλληνες. (και τις Ελληνίδες)

Το φτυάρι, εκτός από δείγμα οπισθοδρόμησης, είναι κι εργαλείο του νεκροθάφτη.

Ήρθε ο πρώτος μεγάλος επενδυτής από το εξωτερικό. Είναι η επιτροπή 2021 για τον εορτασμό 200 χρόνων από την εθνεγερσία.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ / Οι γραμματείες του πρωθυπουργού Μητσοτάκη είναι όσες κι ο Νάμμος της θάλασσας.

Οι επενδυτές στέλνουν τις αιτήσεις τους απ’ ευθείας στο Μαξίμου, σε ειδική γραμματεία του Μητσοτάκη, προς αποφυγήν περιττών μιζών, που δεν αποδίδουν ανάπτυξη.

Επενδυτής είναι αυτός που ρισκάρει και βάζει κάπου τα λεφτά του. Όχι τα δικά μου. Επενδυτές με αρχίδια έχουμε; Πάντως αρχή διά επενδυτές παραέχουμε.

Όλα καλά με την επένδυση στο Ελληνικό. Ο Λάτσης γιος θέλει κι άλλη ευκολία: όχι μόνο να μην πληρώσει τίποτα σε κανέναν, αλλά και να τον πληρώσει το κράτος για την υπηρεσία που (θα) προσφέρει.

Ναι, ο πατέρας Λάτσης, όπως και η κόρη δεν ήταν ψιλικατζής σαν το γιο που δεν συμπαθούσε κιόλας. Δεν κονόμαγε φραγκοδίφραγκα από ελληνικές κυβερνήσεις. Μόνο γερά ποσά από ΗΠΑ και πάνω. Ο πατέρας Μπους ήταν υπάλληλος-εκπρόσωπός του.

Αλήθεια, ο Στουρνάρας επιμένει ότι δεν θα επιτευχθεί το πρωτογενές πλεόνασμα, αφού δεν μειώθηκε;

Αλήθεια, πώς θα πληρώσει η ΝΔ το κυβερνητικό κόστος; Μπορεί να δανειστεί;

Μάθημα αγγλικής / Η κυβέρνηση γενικά λέγεται government. Η κυβέρνηση της ΝΔ στους μεγάλους επιχειρηματίες λέγεται tavern-ment και gιver-nment. Για τους φτωχούς και για τους όχι πλούσιους μεσαίους  λαϊκιστί από γκουβέρνο λέγεται σουφέρνω.

Νέος πρόεδρος της ΔΕΗ δεν είναι ο Φλώρος, αλλά κάποιος άλλος, δε θυμάμαι το όνομά του, θα το βρω στα Πάναμα Πέιπερς και θα σας ειδοποιήσω.

Λίγο πριν την αποφυλάκιση του δολοφόνου Κορκονέα ο Κυμπουρόπουλος έγραψε ότι ο Γρηγορόπουλος δικαιώθηκε. Εκτός από βλακείες γράφει κάτι άλλο;  Ανέλαβε ρόλο για τον οποίο το γνωστικό του επίπεδο δεν παρέχει τα αναγκαία δομικά υλικά, έτσι ο διάλογος του άμορφου ρόλου δεν υπηρετεί τον χαρακτήρα και το έργο αποκαλύπτεται κακό, δεν φταίει μόνο η κακή διανομή. Σημειώνουμε, ο χαρακτήρας του ηθοποιού δεν πρέπει να επικαλύπτει τον χαρακτήρα του ρόλου.

Στραβή Δικαιοσύνη
Όταν ισχυρίζεσαι πως η προηγούμενη κυβέρνηση φταίει ακόμα και για τις δικαστικές αποφάσεις, τότε πλασάρεις παρέμβαση στη Δικαιοσύνη από πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Συνεχίζεις ν’ αντιπολιτεύεσαι και από το Μαξίμου.

Ο Κορκονέας είχε σύννομο πρότερο βίο. Δεν είχε ξανασκοτώσει 15χρονο και πλήρωνε για το αυτοκίνητό του κανονικά κάθε χρόνο τα τέλη οπλοφορίας.

ΙΣΤΟΡΙΑ / Οι δικαστές του Κολοκοτρώνη κατά πλειοψηφία (πλην Αναστάσιου Πολυζωίδη και του Γεώργιου Τερτσέτη) στέλνουν ιστορικό χαιρετισμό στους δικαστές του Κορκονέα.

Τέλος το ακαδημαϊκό, περάσαμε στο τραπεζικό άσυλο. Ό,τι και να κάνει τραπεζίτης, όσα λεφτά αλλωνών και να σκορπίσει σε δικούς του, όσο και να χρεοκοπήσει την τράπεζα, δεν διώκεται.

Μετά την κατάργηση του ασύλου ποιος θα κρίνει αν τελείται έγκλημα σ’ έναν ακαδημαϊκό χώρο ώστε να ειδοποιήσει τις αστυνομικές και όχι τις πρυτανικές αρχές;

ΤΡΑΓΟΥΔΙ 12 / «Άαααασυλο / κι ούτ’ ένα τηλεφώωωωνημα...»

Όποιος έχει πλούτο γλυτώνει 1.500 € το χρόνο με τη μείωση στον ΕΝΦΙΑ. Γλυτώνει τα πούρα μιας βδομάδας.

Τι ακριβώς έκανε μέχρι σήμερα ως -για δεύτερη φορά- υπουργός Εργασίας ο Βρούτσης; Μας είπε ότι ο Κατρούγκαλος είναι κακός. Άλλο τίποτα έκανε;

Ο Μητσοτάκης κατάφερε κι έκανε τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια ΕΡΤ της δεκαετίας του ᾿70.

ΦΙΛΙΚΑ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ / Κυρία Κατερίνα Κανάκη η ασυλία του Πολάκη δεν «ήρθε», αλλά «ήρθη», αν θες να το πεις έτσι. Αλλιώς, «άρθηκε» ή περιγραφικά, «υπερψηφίστηκε η πρόταση άρσης της ασυλίας του»

Δεν υπάρχουν σχόλια: