18/7/19

Κυβέρνηση ΕΠΕ

Τα πρώτα θετικά της -δεύτερη φορά- κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Το πρώτο θετικό που έκανε αυτή η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η συμφωνία των Πρεσπών. Αρνητικό ήταν η υπογραφή της, αλλά αυτό το έκανε άλλος.

Ο Αριστείδης Φλώρος από τον Κορυδαλλό αναλαμβάνει τη ΔΕΗ. Άνθρωπος με εμπειρία στο χώρο της ηλεκτρικής ενέργειας και  παραγωγής άλλων ενεργειών. Σε περίπτωση προβλημάτων ρευστότητας η ΔΕΗ θα παρακρατεί, δεν θ’ αποδίδει τα δημοτικά τέλη και την εισφορά για την ΕΡΤ. Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων τα χρήματα θα φυλάσσονται σε οσφόρ εταιρεία που θα φτιάξει ο άλλος έμπειρος, ο προϊστάμενος του πρωθυπουργικού γραφείου του θείου του.

Οι νέοι εργαζόμενοι θα ασφαλίζονται χρηματιστηριακά. Με μια μικρή κράτηση για εκατό ευρώ το μήνα κρατική σύνταξη και άμα θέλουν, όποτε το αποφασίσουν θα κάνουν συμβόλαια με ασφαλιστικές εταιρείες που θα παίζουν τα λεφτά αυτά στα χρηματιστήρια του κόσμου. Θα μπορούσαμε να μιλάμε για παγκοσμιοποίηση και της συνταξιοδότησης.

Αυτό που δεν μπορεί να καταλάβει η κινηματική αριστερά είναι ότι οι νέοι θα συμφωνήσουν με αυτό, γιατί -νομίζουν- θα βλέπουν μικρές κρατήσεις και περισσότερα λεφτά στην τσέπη τους κάθε μήνα από τον όποιο μισθό τους.

Καλό θα ήταν τα πολιτικά κόμματα, πριν «ζυμώσουν» τη θέση τους στον κόσμο, να παραγγέλνουν μία επί τούτου δημοσκόπηση. Δεν είναι τόσο ακριβή. Η δημοσκόπηση δεν γίνεται για να ξέρουμε τι θέλει ο κόσμος και να το επαναλαμβάνουμε, αυτό είναι ορισμός του λαϊκισμού. Οι δημοσκοπήσεις γίνονται για να ξέρεις πώς θα πλασάρεις τη θέση σου για οποιοδήποτε ζήτημα, όπως και η έρευνα αγοράς, για να ξέρεις πώς θα πλασάρεις ένα προϊόν ως εμπόρευμα.

Μετά την αγιοποίηση της συμφωνίας των Πρεσπών, δεύτερο θετικό μέτρο αυτής της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι που ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης μπήκε στο πανεπιστήμιο ως καθηγητής. Αναμένεται να μπει και η Αστυνομία.


Τρίτο θετικό της Κυβέρνησης ΕΠΕ είναι που το κράτος αναγνώρισε επιτέλους τη σωτήρια παρέμβαση των αρχών στην τραγωδία που έκαψε το Μάτι.

Δεν ξέρω γιατί πρέπει να χαίρεται ένας Έλληνας κάτοικος της χώρας που ο Βρούτσης έκοψε τον ΑΜΚΑ για τους αλλοδαπούς. Ο ΑΜΚΑ δίνεται σε όλους τους κατοίκους μιας χώρας για την εξυπηρέτησή τους από το δημόσιο και για τη δημόσια υγεία. Είναι επικίνδυνο να μη μπορεί το κράτος να επικοινωνεί με όλους τους κατοίκους της χώρας που υπηρετεί. Πολύ πιο επικίνδυνο είναι να υπάρχουν σε μια χώρα ομάδες κατοίκων χωρίς πρόσβαση στο σύστημα υγείας. Γι’ αυτό το πρώτο που κάνουν οι πολιτισμένες χώρες είναι να δίνουν ΑΜΚΑ σε αλλοδαπούς εργαζόμενους, φοιτητές, πρόσφυγες, αθλητές, συνταξιούχους..... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: