15/7/19

Ανασφαλιστικο Πινοσέτ

Επιστροφή στην κανονικότης
Πινοσέτ. Ο μόνος αιμοσταγής δικτάτορας που το όνομά του ξαναβγαίνει στην επιφάνεια σε μία χώρα για ένα ασφαλιστικό σύστημα που εφάρμοσε. Λες και δεν έχει κάνει άλλα «καλά» για τη δημοκρατία της χώρας του.

Μέχρι σήμερα τα ιδιωτικά ΜΜΕ απέκρυπταν το κυβερνητικό έργο. Σήμερα το κάνει και η ΕΡΤ για τον ίδιο λόγο, για να μην κερδίζει ψήφους ο ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος της ΝΔ.

Χωρίς τηλεοπτικά κανάλια με το μέρος σου, ούτε διακυβέρνηση μπορείς να κάνεις, ούτε αντιπολίτευση.

Φυσικά δεν κρύβονται κάποια μέρη του κυβερνητικού έργου, όπως ότι ο υφυπουργός Εργασίας Νότης Μηταράκης ανακάλυψε δύο φωλιές κατσαρίδων κατά την παραλαβή του υπουργείου και τις εξολόθρευσε. Αναγκάστηκε να το ομολογήσει στον Αυτιά, δε μπορούσε άλλο να το κρατάει μέσα του.

Δεν κρύφτηκε από τη δημοσιότητα και η νέα μεταμεσονύκτια έφοδος Κικίλια σε νοσοκομείο για να ελέγξει την ετοιμότητα της ΕΡΤ και των ιδιωτικών καναλιών. Για καλό δικό τους τον περίμεναν στο προαύλιο.

Ξεκίνησε η εφαρμογή του σατανικού σχεδίου ιδιωτικής ανώτατης παιδείας: δεν μιλάμε για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, αυτά είναι ακριβές επενδύσεις και θα επιβαρύνουν τις τσέπες των επενδυτών. Πρέπει να βοηθήσει το κράτος με τη γνωστή μέθοδο, του εξαθλιώνω ή καλύτερα ερημοποιώ κάτι δημόσιο και το πουλάω κοψοχρονιά. Κανονικά μια νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση δεν θα τη συνέφερε να καταργηθεί το πολιτικό άσυλο και μάλιστα, όπως μέχρι στιγμής μάθαμε, για να σταματήσουν οι καταλήψεις χώρων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και να γίνονται κανονικά τα μαθήματα. Αυτό θ’ ανέβαζε το κύρος των δημοσίων πανεπιστημίων. Με την αστυνομία μέσα κάθε μέρα όμως, να ρίχνει δακρυγόνα, χημικά, νερό, να δέρνει όποιον περνά από διάδρομο ή πίνει καφεδάκι σε κυλικείο, να σου πω εγώ τι μπουρδέλα θα γίνουν τα δημόσια πανεπιστήμια, μέχρι να τα εξυγιάνουν οι επενδυτές που θα τ’ αγοράσουν. Φυσικά το υπουργείο Παιδείας θα περάσει κι αυτό στο Δημοσίας Τάξεως. (καθαρεύουσα του αστυνομικού των ελληνικών ταινιών) Τόσο απλό, λες κι έρχεται συστημένο από την κόλαση.

Τεχνοκράτες ελέγχουν υπουργούς. Κυβέρνηση για το λαό και τον επιχειρηματία.



Υπουργείο Οικονομικών και Θρησκευμάτων. 


Ο κόσμος αλλάζει.  Το πρώτο από τα δελφικά παραγγέλματα που ανατρέπει η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι το «Πλούτει δικαίως».

Σαφής η νέα πολιτική στόχευση του υπουργείου Πολιτισμού.


ΑΤΑΚΑ-ΤΑΚΑ
Φύγαν οι μαδούροι κι ήρθαν οι γουαϊδούροι.

Οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης το μεταναστευτικό δεν το πέρασαν στο υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, αλλά το Αθλητισμού. Έτσι, για παράδειγμα, η Γαλλία ξαναπήρε παγκόσμιο κύπελλο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: