14/7/19

Το παρελθόν έρχεται αύριο

Αιφνιδιαστική επίσκεψη πραγματοποίησε χθες 11 μμ ο πρόεδρος του ΣΕΒ στο υπουργείο Οικονομικών. Οι καθαρίστριες υπάλληλοι τον υποδέχτηκαν με το φόβο της απόλυσης στις σκούπες και τα γάντια. 

Ο κόσμος αλλάζει με το βλέμμα σταθερά στο παρελθόν. Η Κεραμέως θα φέρει ξανά το κατηχητικό στα σχολεία, αλλά με ιεροδιδάσκαλους, που είναι μουσουλμάνοι. Κάτι δεν ξέρει.

Εμείς ξέρουμε καλά ότι η κυρία πρωτοεμφανίστηκε στη Βουλή, χωρίς να την ξέρει κανείς, από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, μετά από ρουσφέτι που για κάποιο λόγο ζήτησε ο σύζυγός της και διόρισε τη γυναίκα του στη Βουλή. Το υπουργείο παιδείας όμως, τι φταίει;

Ο κόσμος αλλάζει. Ο Χρυσοχοΐδης είδε τη Μόρια πρότυπο κέντρου φιλοξενίας, ενώ έξι μέρες πριν ήταν για τη ΝΔ ο χειρότερος καταυλισμός του κόσμου.

Ο κόσμος αλλάζει. Ο Χατζηδάκης λέει στους αγαθούς ότι η ΔΕΗ δεν έχει λεφτά ούτε για ν’ αγοράσει κολώνες, ενώ ξέρει καλά ότι αυτό είναι δουλειά του ανεξάρτητου ΔΕΔΔΗΕ (παιδί της Τρόικας)  που είναι θυγατρική της ΔΕΗ, αλλά κερδοφόρος. Άλλη μια αφελής προσπάθεια να δικαιολογήσει την ηθελημένη πτώση της μετοχής της ΔΕΗ για να την πουλήσει τσάμπα.  Οι πολύ αφελείς νομίζουν ότι αξία μιας επιχείρησης είναι μόνο η χρηματιστηριακή της.


Όλος ο κόσμος αλλάζει. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αναγνώρισε τον Γκουαϊδ(ι)ό ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας και δυο μέρες μετά ο τύπος εκπίπτει του αξιώματος του προέδρου της εθνοσυνέλευσης ως διεφθαρμένος καταχραστής χρημάτων ανθρωπιστικής βοήθειας. Δεν υπάρχει τύχη, τίποτα δεν είναι τυχαίο, έλεγε ο Φρόιντ, ούτε ατυχία υπάρχει, μόνο ηλιθιότητα. Αναγνωρίζεις κάποιον την ώρα  υπόκειται σε έλεγχο διαφθοράς. Τι περιμένεις;

Εθνικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη: «Ο ΑΜΚΑ ήταν, είναι και θα είναι ένας κι Ελληνικός».

Πού βαζίζομεν, κύριοι;

Υπομονή. Έρχονται ξανά βιβλιακές καταστροφές στα σχολεία από τη σχολική χρονιά 2010-2021. Τα φετινά βιβλία τα έχει ήδη δώσει ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: