6/6/19

Μεσαία τάξει

Καλώς τα παιδιά. Μας λείψατε
Γνωρίζαμε ότι η αστική τάξη κυβερνάει και η εργατική τάξη νόμιζε ότι κυβερνάει. Αυτές οι ευρωεκλογές μας έμαθαν ότι η μεσαία τάξη ξεκυβερνάει.

  • Ο Κώστας Καραμανλής (ο βου) κάποτε ισχυριζόταν ότι η ΝΔ ανήκει στον μεσαίο χώρο, μην πει στον κεντρώο. 
  • Όλοι κατά καιρούς υπερασπίζονταν τους μικρομεσαίους, αλλά δεν ακούσαμε ποτέ για μεγαλομεσαίους. 
  • Έπεσε ο μύθος της μέσης τιμής την οποία δεν επικαλείται κανείς παρά μόνο για να ψευτοαποδείξει εκδοχή που τον συμφέρει. 
  • Η μέση λύση πάντα ήταν η χειρότερη, ο μέσος Έλληνας είναι άγνωστος σαν τον ομώνυμο στρατιώτη, απ’ την άλλη μέχρι σήμερα βάζαμε μέσον για εξυπηρέτηση, όπως σε άλλους επέβαλλε και κάποιους έτσι διευκόλυνε η γραφειοκρατία. 
  • Τελικά καταλήξαμε ότι τα μέσα, τα ΜΜΕ διαμορφώνουν την έκφραση της βούλησης του λαού μέσω τραπεζών, αλλά μέσος λαός δεν υπάρχει. 
  • Δεν ξεχνάμε ότι στους δύο μέσος δεν υπάρχει.

Μετά τον συνήγορο του πολίτη και τον συνήγορο του καταναλωτή, ο Κούλης θα θεσπίσει και τον συνήγορο του ΔΝΤ με πρώτο βιολί (αν ήταν το πουλί) τον Στουρνάρα, ο οποίος με τελευταίο κραγμό του ισχυρίζεται ότι οι τράπεζες πλήρωσαν την κρίση, αλλά ξέχασε να πει με ποιανών τα λεφτά. Μην πούμε ότι ως υπουργός Οικονομικών (μας) έκανε κηδεία με ξένα κόλλυβα.

Οι ευρωεκλογές αυτές ήταν οι πιο ενδιαφέρουσες. Έριξαν κυβέρνηση, διέλυσαν κόμματα, Ποτάμι, ΑΝΕΛ, Λεβέντη, διαλύουν χρυσαβγάδες, παραίτησαν Λαφαζάνη, έστειλαν στον πάτο την Κωνσταντοπούλου, παραλίγο να ματαιώσουν την επιλογή προέδρου και εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ακόμα, με το αποτέλεσμα αυτών των ευρωεκλογών δείχνουν ότι η αναμέτρηση ήταν βάλσαμο στην ψυχή κάποιων. Οι ΠΑΣΟΚΙΝΑΛλοι σημείωσαν το χαμηλότερο ποσοστό στην ιστορία τους, αλλά πανηγυρίζουν, όπως ακριβώς έκανε και το ΚΚΕ.

Τέλος, οι ευρωεκλογές αυτές επηρέασαν και τα τηλεοπτικά. Οδήγησαν τον Κούλη να κάνει εμπάργκο στη Βουλή και στα 10 ντιμπέιτ με τον Τσίπρα που υποσχέθηκε ο Κικίλιας σε περίπτωση πρόωρων εκλογών.

Βγάλαμε και πολλά νέα συνθήματα. Πχ: Απ’ τις εφτά Ιούλη / στη μάπα ούλοι Κούλη 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ
Οι επιχειρηματίες επιπέδου (οι πλούσιοι ζήτουλες όχι οι μεσαίοι ζήτουλες) χρειάζονται φοροελαφρύνσεις και το κράτος ποροελαφρύνσεις. Δηλαδή δίνουμε κρατικούς πόρους για ενίσχυση των πλουσίων ώστε ν’ απαλλαγούμε από τους φτωχούς ζήτουλες που ζητάνε επιδόματα, σχολεία και νοσοκομεία.

Ο Βαρουφάκης κόντεψε να πιάσει 3% στις ευρωεκλογές και μαγκιά του. Δεν είναι το ίδιο όμως στις γενικές (βουλευτικές τις λέμε) εκλογές. Κατ’ αρχάς και κατ’ αρχήν, οφείλεις να φτιάξεις όχι ένα ψηφοδέλτιο με 40 υποψήφιους, αλλά πάνω από 50 σε όλες αν είναι δυνατόν τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας. Και να το καταφέρει κάποιος έχει να χάσει ψήφους στην επαρχία, αφού εκεί μετράει το να βγει ο τάδε υποψήφιος ή να επανεκλεγεί ο τάδε βουλευτής. Ψήφο που πήρε στις ευρωεκλογές θα τη θεωρήσουν χαμένη να του τη δώσουν στις γενικές εκλογές. Δεν συνεχίζω, μην κουράζω με πράγματα που ξέρουν όλοι, απλώς οι απελπιστικά αισιόδοξοι κάνουν πως τα ξεχνούν.

Πριν τις εκλογές του 2015 επί κυβέρνησης Βενιζέλου – Σαμαρά είχαμε στις τελευταίες συνεδριάσεις της Βουλής 115 τροπολογίες, τώρα είχαμε  μόνο 15 που δεν έγιναν αποδεκτές. Πολλές τροπολογίες της τελευταίας στιγμής δέχεται η κυβέρνηση που είναι σίγουρη ότι θα χάσει τη θέση της. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: