5/6/19

ΝΔ - Ποιότης - Ευρώπη και Λιτότης

Στη Μπειραιώς Μοσχάτου προβληματίζονται. Η προεκλογική περίοδος είναι σχετικά μικρή και ίσως δεν προλάβει ο Κούλης να κάνει όσα λάθη χρειάζονται ώστε να πάρει η ΝΔ την αυτοδυναμία.

ΝΕΟ ΣΥΝΘΗΜΑ
Μαζί σου / Κούλη / οι ψυκτικοί σου / ούλοι

Πρά(γ)ματι, στους μισθούς και τις συντάξεις δεν μετράει η ποσότητα, αλλά η ποιότητα, δηλαδή η λιτότητα.

Για την Φώφη ο ΣΥΡΙΖΑ στην αρχή ήταν νεοκομμουνιστικό κόμμα. Μετά είπε ότι δεν είναι αριστερό και τέλος ότι δεν ανήκει στον προοδευτικό χώρο. Πώς συμβιβάζονται όλα αυτά τα χαρακτηριστικά σ’ ένα κόμμα σίγουρα θα μας το εξηγήσει αργότερα ως πολιτική αναλύτρια σαΐνι. Το τελευταίο που είπε η Φώφη είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αξίζει να είναι ούτε στην αντιπολίτευση. Εδώ μας μπέρδεψε. Πού να είναι αυτό το κόμμα; Στο καφενείο της Βουλής;

Βλάχα-Βλαχάρα 
Υποψήφιοι με τη ΝΔ ο πρώην αρχηγός ακροδεξιού κόμματος Δημητράκης Καμμένος και ο σημαντικός αγιογράφος, γνωστός (μόνο) της Αρβελέρ, Γεώργιος Πολάκης.

Να πει κάποιος στην πάνσοφη βυζαντινολόγο, κάποτε πρύτανη της Σορβόνης, ότι πρώτ’ απ’ όλα οι δωδεκαθεϊστές δεν ήταν ειδωλολάτρες. Μετά να της πει ότι και οι Ρωμαίοι ήταν -σύμφωνα με τη γνώμη της- ειδωλολάτρες. Άρα γιατί να λεγόμαστε Ρωμιοί; Ή μήπως δεν ξέρει ότι αυτό είναι απλή παραφθορά του «Ρωμαίοι»; Μήπως δεν γνωρίζει ότι όλες οι μετά τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορίες πλασάρονταν ως διάδοχοί της. Το «Καίσαρας» το πήραν και οι Γερμανοί, ως Κάιζερ, αλλά και οι Ρώσοι ως Τσάρος. Δεν συνεχίζω, καλό είναι να της τα λέμε λίγα-λίγαι για να μπορέσει να τ’ αφομοιώσει. Α, ναι, πείτε της και ότι Βυζάντιο και Βυζαντινοί Αυτοκρατορία δεν το ήξεραν στην Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Άρα δεν υπάρχουν βυζαντινολόγοι.

Το κόμμα που υποστηρίζει στην μακρινή της Ελλάδα η βυζαντινολόγος Κατίνα Γλύκατζη-Αρβελέρ.
Για να μην απορούμε από πού εμπνεύστηκαν τον Κωνσταντίνο Κατακουζηνό οι συγγραφείς του «Κωνσταντίνου και Ελένης». Χατζησοφιά και Ρώμας, ο ποίος και λόγω επωνύμου ήταν κατάλληλος για τον ρόλο κι ενσάρκωσε πετυχημένα την Αρβελέρ.

Ο λαός τα βίτσια και κάποιοι τη βίτσα. Βάστα γράσο, σκύψεις δε σκύψεις για το σαπούνι.

Επιτέλους μαθαίνουμε τι σημαίνει Κατίνα, τι σημαίνει Γλύκατζη και τι Ράδιο Αρβέλερ.

Μάθαμε ότι ο Βασίλης Οικονόμου (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΝΔ) έπαθε Κασιδιάρη. «Κλωτσιές και δρόμο» ουρλιάζει για τους αριστερούς.


Άντε γειααααα.

ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΣΧΕΤΟ
Φύλαγε τα λόγια σου για να ΄χεις τα μισά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: