1/6/19

Αριστερά και καλά

Πολύ σεμνή κυβέρνηση έχουμε. Κάνει πολλά σημαντικά, ευνοϊκά για όλους μας έργα, αλλά τα κρατάει μυστικό. Στα αχνάρια της και η Ρένα Δούρου. Πολύ διακριτική για όσα καλά έκανε στη θητεία της.

Η κυβέρνηση ακολούθησε το «Κάνε το καλό και ρίχ’ το στο γιαλό». Για σιγουριά ρίχτηκε κι εκείνη στο γιαλό και παλεύει με τα κύματα των συχνοτήτων καναλιών, και ραδιοφωνικών σταθμών που ώθησε τους αντιπάλους της να τα πάρουν και να τα έχουν. Φωνάζει βοήθεια και αντί για σωσίβια της ρίχνουν φύλλα εφημερίδων που τη βρίζουν.

Η γκραντ αφέλεια με περικεφαλαία του επικοινωνιακού επιτελείου της κυβέρνησης ήταν το αξίωμα ότι αφού στο δημοψήφισμα του 2015 δεν κατάφεραν τίποτα όλα τα συστημικά ΜΜΕ που στρίγγλιζαν κατά του ΟΧΙ και υπέρ του ΝΑΙ δεν κατάφεραν τίποτα, δεν θα το κατάφερναν ποτέ. Ποτέ; Όταν έχουν τέσσερα χρόνια μπροστά τους, ρε κορόιδο, όλο και κάτι καλύτερο θα κατάφερναν. Ειδικά όταν διέκριναν την εμφανή και ανεπίτρεπτη αδυναμία του αντιπάλου της. Κάθε που έβρισκαν ένα σημείο που πόναγε εκεί χτυπούσαν.

Όσο πλησίαζαν οι εκλογές ΝΔ & ΜΜΕ χτυπούσαν σχεδόν αποκλειστικά τον Τσίπρα. Στο ποδόσφαιρο, όταν είσαι σίγουρος ότι οι αντίπαλοι αμυντικοί θα μαρκάρουν, θα ακινητοποιήσουν τον καλύτερό σου παίκτη, στρώνεις παιχνίδι με άλλους και μάλιστα όσο γίνεται περισσότερους. Δεν θα έχει κάθε σου επίθεση στόχο την τροφοδοσία του καλύτερου παίκτη σου, αυτό είναι προβλέψιμο παιχνίδι κι εξουδετερώνεται πολύ εύκολα.

Μέσα σ’ όλα η κυβέρνηση κατάφερε να κάνει άλλη μια ξακουστή ανοησία, να έχει εναντίον της και τον Σαβίδη. Και αυτό για το Μακεδονικό, αφού ο επενδυτής, εκδότης ΜΜΕ και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν είναι απλώς Ρώσος, διετέλεσε και βουλευτής του Πούτιν.

Ευρωπαίοι και ΗΠΑ έκαναν τη δουλειά τους εύκολα. Κέρδισαν από δυο μεριές: έδιωξαν τους Ρώσους από τα δυτικά Βαλκάνια, διώχνουν και τους ύποπτους «κομμουνιστάς» από την κυβέρνηση της δικιάς τους Ελλάδας. Το κορόιδο έκανε τη συμφωνία λίγο πριν τις εκλογές, αν και μπορούσε άνετα να ζητήσει παράταση, γιατί αν ήθελε το έκανε, αν δεν ήθελε δεν το έκανε. Κέρδισε μια εκτίμηση διπλωματών κι έριξε όλους μας στα νύχια του Κούλη, των χορηγών του και των φασιστών.

Η κυβέρνηση έχασε και τους μαγαζάτορες που, όπως φαίνεται, θέλουν τον ελεύθερο χρόνο τους. Με τον Τσίπρας ανέβαινε ο τζίρος τους, αλλά είχαν κι έχουν υψηλή φορολόγηση. Έτσι πολύ σοφά ψηφίζουν Κούλη να πάρει όσα περισσότερα λεφτά μπορεί από την πελατεία τους, οπότε να κι αν μειωθεί η φορολόγησή τους, να κι αν αυξηθεί ή μείνει ίδια. Ψυχή δεν θα πατάει στο μαγαζί και θα το κλείσουν και μετά θα κάαααθονται.

Η Αριστερά κυβερνά όχι για να κάνει περισσότερες τις ψήφους που πήρε, ούτε καν για να κρατήσει όσες είχε. Μπρος στο ηθικό πλεονέκτημα, που ούτως ή άλλως έχει, στέλνει τη χώρα στα βράχια με καπετάνιο τον Μητσοτάκη, πλήρωμα-τσούρμο τους φασίστες κι εφοπλιστές τους χορηγούς του.

Ο Κούλης θα δικαιώσει το λάθος του Μαυρογιαλούρου: «Θα σας εξαφανίσωμεν».



Και τώρα το καλύτερο αστείο της δεκαετίας. Προετοιμαστείτε, ένα αυθόρμητο χειροκρότημα από τώρα, παρακαλώ, ξεκινάω: Με τον Κούλη πρωθυπουργό η κυβέρνηση ΝΔ-ΚΙΝΑΛ-Βελό θα κουκουλώσει τα σκάνδαλα στην Υγεία και όπου αλλού λαμογιά θα έχουμε κουκούλωμα. Ο Κούλης θα γίνει Κουκούλης. Εδώ γελάνε, ένας-ένας, παρακαλώ.

Μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά την ομιλία του Τσίπρα θ’ ακολουθήσει ψυχαγωγικό πρόγραμμα με ατάκες υποψηφίων της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ.

@iosif3rd / Να δείτε που ο Κούλης θέλει να μας κάνει (Μπογ)Δανία του νότου

Δεν υπάρχουν σχόλια: