25/3/19

ΜΙΚΡΕΣ ευΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΓΕΡΩΝ ΠΑΕΙ ΙΣΙΟΣ: «25/3/2019. Αν προσθέσουμε τα ψηφία βγαίνουμε στο ᾿22. Γι’ αυτό ο Ερντογάν αυτές τις μέρες παραφυλάει στη Σμύρνη».

Ο μπακαλιάρος τιμάται σήμερα αν και δεν είναι ούτε Έλληνας, ούτε χριστιανός ορθόδοξος. Για τη σκορδαλιά δεν ξέρουμε.

ΣΑΧΛΑ / Στις 30 Μαρτίου γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου με 20% ΦΠΑ.

Ο Κούλης ζήτησε στη θέση της κλήρωσης για τον σημαιοφόρο της παρέλασης να γίνεται πλειστηριασμός ώστε να μαζεύονται χρήματα στα σχολεία για να μειώνονται τα χρέη της ΝΔ.

Γνωστό δημοτικό μας τραγούδι που μιλούσε για το μοναδικό υποβρύχιο που είχε ο στόλος μας το 1821: «Παιδιά της Σαμπμαρίνας».

Η Μαντώ Μαυρογένους είχε μία ξαδέρφη που δεν έκανε τίποτα για την επανάσταση: την Παλτώ Μαυρογένους.

«Ο Καποδίστριας πούλησε τη Μακεδονία», είπε ο Μαυρομιχάλης που σκότωσε τον πρώτο και τελευταίο κυβερνήτη της Ελλάδος. Μετά οι ξένοι έφεραν τους -επίσης ξένους- βασιλιάδες.  Ο Καποδίστριας είχε φυλακίσει τον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη επειδή δεν έδινε στο κράτος ούτε δράμι από τους φόρους που εισέπραττε. Μέγας εθνικός ήρωας που επαναστάτησε επειδή δεν ήθελε να δίνει στον Σουλτάνο, ούτε σε κανέναν άλλο, τους φόρους της περιοχής που πήρε εργολαβικά από τη Υψηλή Πύλη. (Μπέης = Φοροεισπράκτορας)

«Οι Γερμανοί ξανάρθανε» προέβλεψε για τα μνημόνια κάποιος μετά Χριστόν Προφήτης Ηλείας και Αρκαδίας.

«Έρχεται νέο υποχρεωτικό κατοχικό δάνειο» προέβλεψε ο χορός της Ησαΐα.

Το Ποτά Μη ζητά να γίνονται οι παρελάσεις με το βήμα της πάπιας και σημαιάκια από κοκτέιλ.

Η Ελένη Μενεγάκη σε τηλεοπτική δήλωσή της μεταξύ άλλων ανέφερε προς τιμήν των ημερών: Ζήτω η 25η Μαρτίου 1940 ή ταν ή την πατάν, Ελευθερία η Αρβανιτάκη. Το «Όχι» το είπε ο Θόδωρος Καραϊσκάκης και με τα λίγα περσικά που ήξερε συμπλήρωσε Μορών Σαβέ. Και τώρα η ροκ επιτυχία της εποχής, «Βάζει ο Γκούτσι τη στολή του».

ΕΞΠΡΕΣΟ / Ο Νίκος Γεωργιάδης παρελαύνει το βράδυ στη Συγγρού ντυμένος Αμαλία.

Η Χρυσή Αυγή θα παρελάσει ώρα 4 πμ έξω από το πολιτιστικό κέντρο “Μαύρα μεσάνυχτα” το οποίο προστατεύει και όπου δούλευαν «πόρτα» αξιόλογα κοινοβουλευτικά στελέχη της.

Για την εθνική ημέρα της 26ης Μαρτίου το ΚΚΕ οργάνωσε παρέλαση στην Ομόνοια, την «Κόκκινη Πλατεία», σύμφωνα με τον ΓΓ του ΠΓ της ΚΕ του ΠΑΜΕ.

Ο Σκάης καταγγέλλει τη φετινή επίσημη στρατιωτική παρέλαση: «Τα άρματα μάχης και τα λοιπά στρατιωτικά οχήματα φέτος δεν κινήθηκαν με καύσιμα, αλλά τα έσπρωχναν νεοσύλλεκτοι φαντάροι, τα δε αεροπλάνα της παρέλασης ήταν της Βενεζουέλα Λάινς που έκαναν υποχρεωτικά μια μικρή παράκαμψη πάνω από το Σύνταγμα αφού απογειώθηκαν από τα Σπάτα».

Το Κυρ-Μητσοτάκι εξήγγειλε ότι  για οικονομία θα συγχωνεύσει την 28η Οκτωβρίου με την 25η Μαρτίου και θα εορτάζονται και οι δύο την Πρωτομαγιά ανήμερα.

Ο φερόμενος ως πρόεδρος της ΝΔ απαίτησε να δοθεί «επιτέλους» στη δημοσιότητα το όνομα του αγνώστου στρατιώτου. Αμέσως μετά ξεράθηκε στα γέλια με το αστείο του. Αγανακτισμένες με αυτά που ακούν οι δημοσκοπήσεις τον φτύνουν κι αυτός σκουπίζοντας το πρόσωπό του λέει: «Ναι, ποτίστε με να βγάλω φύλλα πορείας για τους κυβερνητικούς, χα, χα, χα, πώς τα λέω, είμαι κωμικάρα. Πράματι».
-Μπαμπά, πες μου έναν ήρωα του ᾿21 από τη Μακεδονία.
-Σκάσε.
-Ο Αλβανός παίκτης του Παναθηναϊκού;
-Κάτσε.
-Ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: