11/1/19

Μερκελλάς

Η Μέρκελ είχε καλό λόγο για την Ελλάδα ή τουλάχιστον έτσι νόμιζε. Είπε ότι τα δύσκολα είναι πίσω μας. Αμ, αυτό φοβόμασταν.

Τότε ο Στουρνάρας βγήκε αλαφιασμένος από την Τράπεζα Ελλάδος σίγουρος πρωθυπουργός φωνάζοντας, «Ελλάς - γερά - χωρίς λεφτά».

Η Μέρκελ δεν ήρθε στην Ελλάδα μόνο για το Μακεδονικό. Ήρθε επειδή είναι η μόνη που παρέμεινε επικεφαλής χώρας από την ώρα που βγήγκε πρώτη φορά ο Τσίπρας πρωθυπουργός. Όλοι οι άλλοι που κυβερνούσαν έφυγαν.

Αφού περνά κι αυτή στην ιστορία να πούμε ότι τρεις ιστορικοί ηγέτες κατάφεραν να ενώσουν την Ευρώπη: ο Μέγας Ναπολέων, ο Χίτλερ και η Μέρκελ.

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ
Ο Κούλης ζήτησε παραίτηση της Μέρκελ και πρόωρες εκλογές στη Γερμανία. Ο Άδωνις αρνήθηκε να συναντήσει την Γερμανίδα καγκελάριο.

Ο Κούλης απειλεί τη Μέρκελ με πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα και ζητά άμεση σύλληψη της ανεργίας για να μη διαφύγει σε άλλες χώρες της Ευρωγερμανικής Ένωσης.

Ο Κούλης προβληματίζεται: «Μήπως οι πρόωρες εκλογές να γίνουν ταυτόχρονα με τις ουγγρικές για λιγότερα έξοδα; Θα χρησιμοποιούμε τα διαφημιστικά σποτ του Όρμπαν. Έτσι κι αλλιώς τα ίδια λέμε. Θ’ αποφύγουμε και τις δαπανηρές συγκεντρώσεις και στη θέση τους θα μεταδίδουμε τις συγκεντρώσεις του Ούγγρου αδελφού μας.»

Σε αντίθεση με όσα λένε οι εχθροί του, το πολιτικό μέλλον του Κούλη είναι ανοικτό. Περιμένει ανασχηματισμό της γερμανικής κυβέρνησης μπας και τον βάλει η Μέρκελ γενικό γραμματέα στο υπουργείο Βαλκανίων. Σημαντική θέση, μέχρι φυσικά να φύγει εκείνη από την καγκελαρία.

Η Μέρκελ συμφωνεί με τον Κούλη σε κάτι με τον Κούλη και τον επαινεί: «Καλά λες μη φορολογκούνται οι πλούσιοι, γκιατί τότε θα σου φύγκουν και θα μου γκουβαληθούν να φοροντιαφεύγκουν στη Γκερμανία.» Η Μέρκελ δεν διαφωνεί να βγάζουν οι Έλληνες λεφτά στο εξωτερικό, αρκεί  να μην εξάγουν την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κούλης έστρεψε και το άλλο αυτί στη Μέρκελ για να του το τραβήξει και να φέρει τα δυο στο ίδιο μήκος. Και φυσικά τα έριξε σε άλλους:

Φτάσαμε στη μυστήρια κατάσταση ο Κούλης να διαφωνεί με τη Μέρκελ. Είναι ο μόνος Ευρωπαίος που θέλει ακόμα πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα.

Από Ρο
Κούλη, ή η κυβέρνηση είναι υποταγμένη στη δεξιά Μέρκελ με την οποία διαφωνείς ή πίνεις υγρά μπαταρίας Ζήμενς.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Μετάταξη ζητά από τη Μέρκελ ο Αβραμόπουλος και από επίτροπος να γίνει πρωθυπουργός αν γίνεται στην Ελλάδα λόγω εντοπιότητας.

Η Μέρκελ πριν φύγει ζήτησε να ξαναγίνει ο Σαμαράς πρόεδρος, αλλά της Χρυσής Αυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: