20/1/19

Μασκε(ς)δονομάχοι

Συλλαλητήριο μόνο για Έλληνες, γι’ αυτό απουσίαζε σθεναρά μόνο ο Παλαιών Πατρών Γερμανός.

Συλλαλητήριο ball masce με πολλούς υποκριτές. Οι νεοδημοκράτες βουλευτές που παρευρέθηκαν ξέρουν ότι αν βγουν κυβέρνηση θα εφαρμόσουν τη συμφωνία των Πρεσπών. Κομπάρσος με λόγια ο (απο)Πατούλης υποψήφιος περιφερειάρχης μιλά σε συγκέντρωση που θεωρεί προεκλογική για πάρτη του. Μαζί και χιτλερικοί πατριώτες υποκριτές που κάνουν πως ξέχασαν ότι ο φύρερ τους έδωσε τη Μακεδονία στους Βούλγαρους.


Ο Αμερικανός πρώην πολιτειακός βουλευτής ελληνικής εθνικής καταγωγής Κρις Σπύρου ήταν ο κεντρικός ομιλητής του συλλαλητηρίου και το σπουδαιότερο που είπε είναι ότι η μακεδονική γλώσσα είναι ελληνική, γιατρέ μου.

Μπερδεύτηκα. Είχαμε μακεδονική γλώσσα και την παραδώσαμε στους Σκοπιανούς; Ήξερα ότι είχαμε αρχαία ελληνικά, νέα ελληνικά, καλιαντρά και λίγα γαλλικά στο ποδόσφαιρο.

Πιο αδικημένος Έλληνας ο Τσιτσιπάς που κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου νίκησε το νούμερο ένα στο τένις, τον Φέντερερ 3-1 και δεν ασχολείται κανείς μαζί του.

Η αστυνομία λέει ότι οι συγκεντρωθέντες ήταν 60 χιλιάδες. Τους αδικεί, αλλά και 100 χιλιάδες να μαζεύτηκαν με 326, άντε 360 πούλμαν από την επαρχία δεν είναι πολλοί (360Χ50=18.000)

Τα συλλαλητήρια μαζεύουν όλο και λιγότερο κόσμο. Αν συνεχιστούν θα καταντήσουν ομιλίες του Κούλη στη Βουλή.

Οι διαφορές διαφορές. Ακροδεξιοί διαδηλωτές στο Σύνταγμα χτύπησαν εικονολήπτη της ΕΡΤ και πέντε φωτορεπόρτερ. Τον ένα τον είδαν πάνω στη μοτοσικλέτα του, την έκαψαν και τον έστειλαν στο νοσοκομείο. "Νομίζαμε ήταν αστυνομικός", είπαν τα χρυσαβγά. Οι αναρχικοί διαμαρτύρονται για αντιποίηση αναρχής.

Γιατρέ μου, είμαι ήσυχος αστυνομικός. Προ ετών κλήθηκα ν’ αντιμετωπίσω διαδήλωση ένστολων συναδέλφων μου απεργών που ήθελαν να εισβάλουν στο υπουργείο μας. Γίναμε κουβάρι και με φωνάζανε μπάτσο. «Δεν είμαι εγώ μπάτσος», τους έλεγα, «εσείς είστε μπάτσοι». Και μπλέξαμε.

ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ
Επιτέλους ακροδεξιοί ρίχνουν πέτρες σε αστυνομικούς

Η γνήσια αρχαία μακεδονική ασπίς του Βουκεφάλα
ΗΣΥΧΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ
Γιατρέ μου, είδα χρυσαυγίτες, δικά μας παιδιά, να μας πετάνε πέτρες – μολότοφ κι εμείς να τους ρίχνουμε δακρυγόνα και χημικά.

Οι αστυνομικοί παραδόξως δεν έριχναν δακρυγόνα στο σώμα της διαδήλωσης αλλά στους χρυσαβγάδες που προσπαθούσαν να μπουν στον προαύλιο χώρο της Βουλής.

ΗΣΥΧΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ
Οι χρυσαυγίτες ήθελαν να μπουν παράνομα στη Βουλή, ενώ μπορούσαν άνετα να έχουν μπει με προσκλήσεις από τους βουλευτές τους. Τι δεν καταλαβαίνω, γιατρέ μου;

ΣΥΝΔΕΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΣ

ΑΠΟ Ρο
Η Φώφη αφήνει τους βουλευτές της να ψηφίσουν κατά συνείδηση, αλλά όποιον ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας θα τον διαγράψει. Δηλαδή αν δεν είχε επιτρέψει την κατά συνείδηση επιλογή τι θα τους έκανε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: