13/1/19

Αυτοκαμμένος

Ο Πάνος Καμμένος φεύγει από την κυβέρνηση και προσπαθεί να μαζέψει ψήφους από την ακροδεξιά. Πάντα το ένα λάθος φέρνει άλλο, χειρότερο. Σε λίγο δεν θ' ακούγεται ούτε ως αρχηγός κόμματος.

Οι ΑΝΕΛ είχαν να διαλέξουν αν θα περνούσαν στην Ιστορία κυβερνητικό κόμμα ή αντιπολιτευόμενο. Θα τελειώσει την καριέρα του χωρίς κοινοβουλευτική ομάδα.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες μόνο για τον Κούλη που δεν έχει καλή σχέση με την πραγματικότητα.

Ποια η διαφορά όταν είχαμε απόστρατους στη θέση του υπουργού Αμύνης;

Η ΝΔ έχει αντιπρόεδρο μειοψηφίας. Ονόματα, όπως πχ «Γεωργιάδης», δε λέμε.

Αφού ζούμε σε εποχή εικασιών για εθνικά παζάρια, αν δώσουμε στους Ευρωπαίους το εθνικό μας κεφάλαιο που λέγεται Μητσοτακέικο, τι υπολογίζουμε ότι θα πάρουμε γι’ αντάλλαγμα;

Εμφανίζονται πολλοί Τραμπ στην Ευρώπη, όπως ο Ούγγρος Ορμπάν ή ο Ιταλός Σαλβίνι. Εμείς στην Ελλάδα το πήραμε πιο ελαφρά και με όπλο την πλούσια νοηματική γλώσσα μας δηλώναμε ότι οι δικοί μας Τραμπ είναι ο Μανώλης Τραμπαρίφας, ο Χαράλαμπος Τραμπάκουλας και διάφοροι τραμπούκοι μέσα κι έξω απ’ τα γήπεδα και τους εργασιακούς χώρους.

Η ΝΔ στρέφεται στην ακροδεξιά με χιούμορ της κομέντια νετελάρτε, δηλαδή ο υποκριτής δεν λέει αστεία, είναι ο ίδιος, η παρουσία του αστεία, αυτό που για να το ξεχωρίσουμε λέμε γελοίο.

Τα πουλέν του Κούλη με τα οποία θέλει να ανανεώσει τη ΝΔ την στρέφουν πολλές μισό αιώνα πίσω. Το Κυρανάκι, ας πούμε, σκέφτηκε να πει ότι τα (απειλητικά τηλεφωνήματα (και μηνύματα) σε βουλευτές των ΑΝΕΛ δεν είναι εκφοβισμός, είναι υποχρέωση. Με τέτοιους ελπίζει ο Κούλης ότι θα επιστρέψουν ψηφοφόροι του από τον Τσίπρα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: