11/1/19

Η Μητρόπολη και η Κατσικαρέα

Ο γιος του Κατσίκη ακόμα δεν πήγε στη ΝΔ
Σε δύσκολη θέση η Μέρκελ, Ο Κούλης της πρότεινε -ουσιαστικά τη διέταξε- να δεχτεί το όνομα «Σκέτη Μακεδονία» και τη μείωση των συντάξεων. Για αντάλλαγμα δεν της δίνει τίποτα. Δείγμα πατριωτισμού και λεβεντιάς. 

Δεν ξεχνώ ότι ο Κούλης είδε ότι η Μέρκελ υπερψηφίζει τη συμφωνία των Πρεσπών και την έδιωξε από αρχηγό του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της Δυτικής Γερμανίας. Στην Ανατολική Γερμανία κυριαρχεί η ακροδεξιά που δεν θέλει άλλες χώρες λαθρομετανάστες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ.

Πράγματι, οι μετανάστες μειώνουν τα κέρδη των βιομηχάνων και συναφών εργοδοτών, διότι με τα χαμηλά τους μεροκάματα δίνουν θάρρος στους ντόπιους εργάτες να ζητήσουν υψηλότερα.

Δεν ξεχνώ το παζάρι για την επαίσχυντη συμφωνία. Η Μέρκελ ήθελε το όνομα «Σκόπια». Ο Τσίπρας πούλησε το όνομα λέγοντάς της: "Ή δέχεσαι το "Βόρεια Μακεδονία" ή δίνω αυξήσεις στις συντάξεις». Τι να κάνει η Μέρκελ, υπέκυψε.

Στη συνάντηση με τη Μέρκελ ο Κούλης ξεκαθάρισε ότι δεν θα προσπαθήσει ν’ αλλάξει τη γνώμη της για το εθνικό θέμα των Σκοπίων.

Από τη μεριά της Αριστεράς, επειδή ο Τσίπρας δεν έφερε σοσιαλισμό θα τιμωρήσω τον ελληνικό λαό, όπως του αξίζει: θα έχει πρωθυπουργό Μητσοτάκη.

Ο Κούλης, βέβαια, φοβάται νοθεία στις επόμενες εκλογές. Όχι νοθεία από τους ανίκανους άπλυτους, αλλά από τους δικούς του. Δεν τους έχει καμία εμπιστοσύνη. Φοβάται -δικαιολογημένα- ότι θα τα κάνουν θάλασσα, όπως τα δάνεια της ΝΔ που τα έκαναν θαλασσοδάνεια.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ
Αν για κάποιο λόγο το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο αποφανθεί ότι ο Μανιαδάκης δεν είναι ύποπτος φυγής τι δικαιούμαι να κάνω; Να καταγγείλω το βούλευμα αμέσως ή να περιμένω πρώτα να την κοπανήσει σε μια βδομάδα;

ΓΛΩΣΣΑ
Νέα δυναμική εικόνα στην επικαιρότητα των ημερών είναι το γλείψιμο κουδουνιών.


Το καλό είναι ότι τουλάχιστον μάθαμε ότι άλλο το γλείφω και άλλο το γλύφο και η Γλυφάδα. Αν ο γλύπτης ήταν γλείφτης δεν ξέρουμε, αλλά για να φτιάξει ένα γλυπτό έγλειφε δεν έγλυφε πχ το μάρμαρο, γιατί δεν το είχε και τόσο ανάγκη για να του ζητήσει χάρη.


ΚΑΙΡΟΣ
Μετά τον Ραφαήλ(0), τη Σοφία, τον Τηλέμαχο και την Υπατία, το επόμενο κύμα κακοληστείας ονομάζεται Κυριάκος.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΥΓΕΙΑ
Τελειώνοντας να ξεκαθαρίσουμε ότι αν τα πανεπιστήμια ήταν ιδιωτικά δεν θα δέχονταν ύποπτους φακέλλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: