7/11/18

Συμ(α)φωνία Κούλη-Ιερώνυμου

Ο Κούλης συμ(α)φωνεί.

Κάποιος να πει στον Λοβέρδο ότι είναι φωτομοντάζ και να επιμείνει μέχρι να το καταλάβει.

Ο Λοβέρδος καταγγέλλει ότι με τη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου αποκαθηλώνεται ο σταυρός προτίμησης από τα ψηφοδέλτια επικρατείας. Τρεις ψυχίατροι, που το έμαθαν, ανέβηκαν σε ταράτσα της πλατείας Κολωνακίου και απειλούν ότι θα τραγουδήσουν Βοσκόπουλο πριν  αυτοκτονήσουν.

Βο(θ)ρίδης-Λεβέντης-Κουτσούμπας-Χρυσαβγά-Ρυάκι-ΠΑΣΟΚινάλλοι: «Καταγγέλλουμε τη συμφωνία απٛ όπου κι αν προέρχεται».
Μπετόβεν: «Δεν άκουσα. Πώς είπατε; Ορίστε; Συγγνώμη, κύριε, ποιος είστε;»

Ο Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος (Συκλέ) εξανίσταται: «Σε κάθε δύσκολη εποχή της Ελληνικής ιστορίας όποιος τα έβαλε με την Εκκλησία ηττήθηκε κατά κράτος». Ρε αδέρφια, τώρα δεν τα βάζει κάποιος με την εκκλησία, για συμφωνία πρόκειται.

Εξάλλου, τι φοβάστε; Μη σας απολύσουν; Μη σας αφήνουν απλήρωτους; Ρωτήστε τους εργαζόμενους του ΜΕΓΚΑ.

Εντάξει, να είναι δημόσιοι υπάλληλοι οι παπάδες και οι παντελονάδες, αλλά και η εκκλησία να περάσει στο κράτος μαζί με την περιουσία της.

Δεν το κατάλαβα, παπά μου. Όποιος φοβάται ότι ο εργοδότης του δεν έχει το θεό του πρέπει να πληρώνεται από το Δημόσιο;

Μη φοβάσαι, παπά μου. Και οι Μητσοτακέοι δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι, από το κράτος όμως πληρώνονται.

Τη συμφωνία των Πρεσπών δεν την θέλουν οι φανατικοί και των δύο πλευρών. Ακριβώς το ίδιο βλέπουμε με τη συμφωνία Ιερώνυμου-Τσίπρα. Δεν γίνεται όμως μια συμφωνία να είναι προδοτική και για τις δύο πλευρές. Καλές μου φανατίλες, όταν λήγει μια διαπραγμάτευση δεν είναι δυνατόν να τα έχει πάρει όλα η μία πλευρά. Και οι δεν και οι δε είναι δεν. Δεν θέλουν συμφωνία που δεν είναι δογματική.

ΣυμφωΝία Βαρντάλος: «Οι άνθρωποι αλλάζουν, οι Έλληνες ποτέ».

Ναι, ναι δεν έχουμε πλήρη διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας. Η ιστορία μας λέει για μια μαλακισμένη του κόμματος, που αποπειράθηκε το 1918 να δολοφονήσει τον Λένιν, επειδή δεν είχε οικοδομήσει ακόμα σοσιαλισμό. Τον τραυμάτισε και αυτός ήταν ο λόγος που πέθανε πρόωρα λίγα χρόνια μετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: